Cum arată raportul de evaluare a Cabinetului Grindeanu

Data actualizării: Data publicării:
sedinta guvern grindeanu gov

Miniștrii Guvernului Grindeanu sunt evaluați în ședința Comitetului Executiv Naţional în baza unui raport care arată că 60% din măsurile din programul de guvernare nu au fost îndeplinite. Unele dintre acestea au însă ca termen anul viitor. 13% dintre măsuri au fost îndeplinite, iar 27 dintre măsuri au fost realizate parțial.

De altfel, cu câteva momente înainte de începerea şedinţei CExN, Liviu Dragnea spunea: „Din păcate nu e vorba doar de 60% din măsuri neîndeplinite, ci şi de un număr considerabil de măsuri îndeplinite parţial, a mai spus Dragnea. Nu mai pot fi lăsate lucrurile să evolueze ca până acum".

Printre măsurile îndeplinite sunt legea salarizării, creșterea cu 20% a salariului mediu pentru sectorul public, eliminarea CASS pentru pensionari, eliminarea impozitului pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, creșterea cu 15% a salariilor din sănătate și educație.

Printre cele realizate parțial sunt tichetele de vacanță pentru bugetari, impozitele pentru multinaționale și extinderea neimpozitării veniturilor IT-iștilor cu studii medii.

Printre măsurile neîndeplinite sunt Codul economic, care va conține mai multe legi, reducerea TVA la 18%, eliminarea unor taxe, îmbunătățirea condițiilor de lucru pentur bugetari.

Există și măsuri care prevăd mai puține formulare pentru IMM-uri și un singur formular pentru cei care au venituri din activități independente. Aceste măsuri aveau însă termen de implementare 1 ianuarie 2018 și se precizează în dreptul lor că „trebuie început din 2017”.

De altfel, precizarea „Trebuie început din 2017 pentru a fi implementat la 1 ianuarie 2018” se găsește în dreptul mai multor măsuri trecute la capitolul celor care nu au fost îndeplinite.

În ceea ce privește ministerele, pe un loc fruntaș este cel al Muncii, condus de Lia Olguța Vasilescu. Aici, cele mai multe măsuri au fost îndeplinite – este vorba despre legea salarizării unitate și diferite măsuri vizând angajații din domeniul public și pensionarii.

În schimb, ministerul Justiției și cel al Transporturilor figurează cu o singură măsură îndeplinită, în timp ce ministerul Economiei nu are nici măcar o măsură printre cele 13% îndeplinite de Guvern.

De altfel, surse din partid spuneau ieri că doar trei miniștri „au trecut evaluarea” - Olguța Vasilescu, Petre Daea (Agricultură) și Carmen Dan (Interne). Totuși, la Ministerul de Interne, în raportul de evaluare figurează zero măsuri îndeplinite.

Descarcă AICI raportul de evaluare a Cabinetului Grindeanu.

Educație și Cercetare

Promiuni îndeplinite 3

Promisiuni realizate parțial 8

Promisiuni neîndeplinite 23

Ministerul Sănătății

Promiuni îndeplinite 3

Promisiuni realizate parțial 9

Promisiuni neîndeplinite 14

Ministerul Transporturilor

Promiuni îndeplinite 0

Promisiuni realizate parțial 6

Promisiuni neîndeplinite 5

Ministerul de Interne

Promiuni îndeplinite 0

Promisiuni realizate parțial 7

Promisiuni neîndeplinite 1

Ministerul Justiției

Promiuni îndeplinite 1

Promisiuni realizate parțial 3

Promisiuni neîndeplinite 29

Politici macroeconomice

Promsiiuni îndeplinite 17

Promisiuni realizate parțial 4

Promisiuni neîndeplinite 40

Economie

Promiuni îndeplinite 0

Promisiuni realizate parțial 2

Promisiuni neîndeplinite 17

Fonduri Europene

Promiuni îndeplinite 1

Promisiuni realizate parțial 0

Promisiuni neîndeplinite 7

Turism

Promiuni îndeplinite 1

Promisiuni realizate parțial 3

Promisiuni neîndeplinite 9

Politici pentru IMM-uri

Promiuni îndeplinite 2

Promisiuni realizate parțial 3

Promisiuni neîndeplinite 5

Ministerul Muncii

Promiuni îndeplinite 9

Promisiuni realizate parțial 23

Promisiuni neîndeplinite 4

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri