Cum au reacționat miniștrii la scandalul Dragnea-Grindeanu

Data actualizării: Data publicării:
original_radubadoiu_edit-8635

Lia Olguţa Vasilescu a fost, aseară, purtătoare de cuvânt a cabinetului fără premier. La plecarea de la şedinţa Comitetului Executiv naţional, ministrul Muncii a anunţat că ea şi toţi colegii au demisionat. A susţinut şi că nu i-ar fi cerut lui Sorin Grindeanu să-i urmeze exemplul. Doar a afirmat că nimeni nu trebuie să se ţină de scaun. Nu toţi miniştrii au confirmat până acum că şi-au depus demisiile la partid, aşa cum susţine Liviu Dragnea. Ca să devină efective, acestea trebuie trimise premierului care, la rândul său, va propune preşedintelui Klaus Iohannis eliberarea din funcţie a fiecărui demisionar în parte.

Miniştrii au intrat cu funcţii la şedinţa maraton a Partidului Social Democrat. După șapte ore au ieşit ca demisionari.

„Ne-am dat demisia toţi mininiştrii, pentru că nu se mai poate continua aşa. Sincer, vă spun am avut o mare decepţie, am văzut că aţi dat că i-am cerut demisia premierului. Nu m-am exprimat aşa. Dar am spus că nu este cazul să se ajungă în situația ca cineva să țină de scaun”, a declarat Olguța Vasilescu, ministrul demisionar al Muncii.

(Reporter: Cum vă simţiţi să faceţi parte dintr-un guvern atât de slab?) Dar de ce credeți că e foarte slab? Eu la minister am avut multe lucruri care au fost făcute, fiecare ministru și-a prezentat punctul de vedere. (Reporter: Veți obține un nou mandat?) Rămâne de văzut”, a spus Gabriel Petrea, ministrul demisionar al Dialogului Social.

Miniştrii care au avut parte de cele mai multe critici au fost şi cei mai zgârciţi în declaraţii.

„Merg la minister acum pentru că am treabă. (Reporter: Să vă depuneţi demisia?) Treabă”, a spus Petre Daea, ministrul demisionar al Agriculturii.

„Nu comentez, am spus de nenumărate ori că nu comentez”, a răspuns și Viorel Ștefan, ministrul demisionar al Finanțelor.

În spatele uşilor închise, Sorin Grindeanu s-a confruntat un val de critici din partea colegilor. Guvernul nu ne mai aparţine, i-ar fi reproşat Gabriela Firea.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, i-ar fi reproşat premierului că se agaţă de funcţie. Toţi miniştrii au ştiut că fac parte dintr-un Guvern de tranziţie, a declarat aceasta. Premierul a încercat să se apere.

L-aţi trezit pe Iohannis cu OUG 13 şi vreţi să-i daţi Guvernul. În 20 de ani de PSD, n-am fost ţinta unei campanii de denigrare ca acum”, le-a reproşat acesta colegilor.

Sorin Grindeanu a contestat evaluarea prezentată de Darius Vâlcov.

Cum a fost făcut acest raport? De către cine? E firesc să-l descopăr eu acum? Liviu Dragnea să demisioneze. Sunt miniştrii aleşi de el şi trebuie să îşi asume eşecul lor. Demisionez doar dacă Klaus Iohannis anunţă că numeşte un premier de la PSD”, ar fi declarat premierul, înainte să plece din şedinţa PSD.

În această dimineță, Tudorel Toader a spus că își îndeplinește atribuțiile de ministru până în ultima clipă. Totodată, el a criticat evaluarea făcută de șefii PSD și a precizat că nu face parte din nicio tabără.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri