Cum comentează DGPI ancheta Rise Project despre Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dosare legi functii

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) susține că „presupusul document secret” dat publicității, joi, de jurnaliștii de la Rise Project nu îi aparține.

„Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) respinge ferm alegațiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparține unității și, ca structură responsabilă  în materia asigurării coordonării și controlului activităților pentru protecția informațiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale în vigoare, acest tip de documente se gestionează de către emitenți. În acest context, DGPI  respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică și îsi  reafirmă determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist și dedicat îndeplinirii misiunilor încredințate prin lege”, se arată în comunicatul instituției menționate.

RISE Project a publicat investigația pornită de la ce jurnaliștii spun că este un raport secret al fostei „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, din care ar rezulta indubitabil legăturile șefului PSD, Liviu Dragnea, cu SC Tel Drum .

Nota „Doi și-un sfert” descrie o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ” prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale, potrivit RISE Project.

Documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Destinatarul notei, chestorul Liviu Popa, şef al Poliţiei Române în 2011, susţine că documentul e real.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri