Cum se apără Firea, acuzată că a stârnit panică prin codul galben de ploi

Data actualizării: Data publicării:
firea fb

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că sunt persoane care „politizează până și ciclonul”, aglomerația în trafic fiind, în opinia sa, preferabilă pierderii de vieți omenești.

„Îmi pare foarte rău că sunt încă persoane care politizează până și ciclonul și consideră că cineva — eu sau poate altcineva de la primărie — am dorit să inducem panică sau nu am dorit, dar asta s-a obținut. (...) E de preferat o aglomerație în trafic decât pierderea de vieți omenești. Imaginați-vă dacă se confirma ad litteram avertizarea meteo și la ora 5 debuta furtuna. Ce se întâmpla cu acești copii care ar fi fost surprinși în exterior, în spații libere? Nu cred că vreau să-mi imaginez”, a spus Gabriela Firea, miercuri seară, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Duminică a fost testul dezastrului, iar astăzi meteorologii au anunţat cod portocaliu de ploi abundente în Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău. Toate celelalte judeţe sunt sub cod galben. Din precauţie, de frica experienţei Timişoara, primarul Capitalei a anunţat scurtarea cursurilor în toate şcolile bucureştene, în aşa fel încât la 18:00, ora începerii avertizării meteo, copiii să fie acasă. Au urmat anunţuri similare în Prahova, Dâmboviţa şi Vrancea. Şcolile s-au închis. Firmele au urmat şi ele exemplul şi au dat drumul oamenilor acasă mai repede. Străzile, metroul s-au umplut. La fel şi reţelele sociale cu poze şi postări ale oamenilor nervoşi că aşteaptă cu zecile de minute ca să înainteze câţiva metri. Reţelele sociale, de fapt, au fost personaj principal al zilei. Pentru că au răspândit cu repeziciune o intoxicare, care a dus la isterie. Pe la prânz, a devenit viral un mesaj care vorbea despre un pericol mai mare decât ar fi lăsat să se înţeleagă autorităţile. Către după-amiază, primarul general a ieşit din nou în faţa camerelor, a dezminţit informaţiile şi a anunţat că va depune plângere penală pentru răspândire de informaţii false.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri