Cum va fi acoperit deficitul bugetar după reducerea TVA? Răspunsul surprinzător al ministrului Finanţelor

Data publicării:
TEODOROVICI RADE CROP 20.08

Întrebat din ce va fi acoperit deficitul produs de reducerea TVA, ministrul Finanţelor s-a eschivat. „Din ce acoperim gaura? Din ce am acoperit-o şi până acum. A fost una mai mare şi acum avem una mai micuţă”, a fost răspunsul lacunar al ministrului Finanţelor.

Cât despre poziţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, legată de aprobarea noului Cod Fiscal, Eugen Teodorovici a declarat că acesta „nu şi-a dat girul”.

„Nu, nu există un gir dat. Au fost discuţii ieri, între primul ministru şi guvernatorul Băncii Naţionale asupra posibilei aduceri la 20% la TVA de la 1 ianuarie 2016 şi eventual a unor amânări a unor măsuri din Codul Fiscal. Şi v-am spus că orice astfel de abordare din partea Băncii Naţionale a României este binevenită. S-a discutat ca principiu că se poate de la 1 ianuarie 2016 să fie 20% TVA-ul şi că este posibilă o amânare a unor măsuri din Codul Fiscal un an”, a explicat Teodorovici. 

E oficial: Partidele s-au înţeles pe reducerea TVA la 20% din 2016. Din 2017, taxa ar urma să scadă la 19%

La iniţiativa UNPR, partidele parlamentare s-au întâlnit, astăzi, pentru a discuta despre modificările din legea care stabileşte nivelul impozitelor şi taxelor plătite de orice firmă şi persoană fizică din România.

TVA-ul a fost miza negocierilor. Vicepreşedintele Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, liberalul Eugen Nicolăescu, a anunțat că în urma negocierilor de astăzi s-a semnat un document care va sta la baza votului din Parlament privind Codul fiscal și care prevede reducerea TVA la 20% și, din 2017, la 19%. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri