Cursa pentru Cotroceni. Dreapta rămâne divizată

Data publicării:
pdl blaga ungureanu

Liderul Partidului Forţă Civică nu renunţă la ideea unei candidaturi. „Puteţi fi convinşi că mă pun la dispoziţia PDL în urma fuziunii. De aici încolo, voinţa partidelor este suverană. Ceea ce contează este sprijinul pentru candidatul comun al celor două partide, indiferent cine va fi el. Nu am renunţat la candidatura la preşedinţie. Dacă e vorba de sondaje, acestea evidenţiază cu potenţial de victorie pe Klaus, pe locul doi sunt eu, pe trei, Predoiu. Consider în continuare că pot îndeplini criteriile de reprezentare a candidatului la prezideníale şi de onorare a funcţiei. Monica Macovei tulbură şi ea apele”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partiului Forţă Civică. 

„Am dreptul şi cer să fiu inclusă în procesul de măsurare a candidaţilor dreptei pentru alegerile prezidenţiale.(…) Indiferent cum va fi conceput acest proces de selecţie, (...) fiecare potenţial candidat trebuie reevaluat", spune Monica Macovei. 

Liderul PDL, Vasile Blaga, i-a dat o replică tăioasă colegei sale cu ambiţii prezidenţiale: „Oricine, inclusiv dânsa, putea să candideze. (...) Aici nu e pe toane, e pe regulamente, iar eu ştiu că dânsa respectă regulile şi regulamentele. Lăsaţi în afară procesului de unificare a dreptei, liderii PMP au propriile calcule”. 

„Aveţi cel mai legitim candidat la funcţia de președinte al României, un candidat care are în spate un partid destul de mic, dar un partid mic poate să crească şi să dea un preşedinte mare. Îmi aduc aminte cât de mic era PDL în 2000, când am câştigat Primăria Capitalei, am intrat în turul doi, la o centimă faţă de candidatul Convenţiei, Chiriţă, cred că o jumate de procent ne-a despărţit. Am dovedit că un partid mic poate să obţină un rezultat mare dacă are candidatul potrivit. Și eu cred că avem în Diaconescu candidatul potrivit pentru președinția României. Să vă spun ce aştept eu de la acest partid. Aştept să mă primească după ce îmi termin mandatul. În prag de fuziune cu PDL, liberalii nu reuşesc să rezolve paşnic problema ofertei lor pentru Cotroceni. Crin Antonescu nu se împacă cu gândul că sondajul intern îl dă câştigător pe Klaus Iohannis”, a spus, recent, președintele Traian Băsescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri