Cuvântul zilei conform dexonline: lichea

Data actualizării: Data publicării:
dexonline

Cuvântul zilei 1 februarie, conform dexonline, este „lichea”, substantiv definit ca „om fără caracter, lipsit de demnitate, netrebnic”. Alături de definiție este afișată poza premierului Sorin Grindeanu.

dexonline

Pe același site, în deschidere, este postată o definiție „originală” a democrației și un îndemn la protest: „«Democrația înseamnă doi lupi și un miel care votează ce să mănânce la prânz.» Nu fi miel. Nu lăsa o gașcă de penali să-și confecționeze legi care să le legitimeze corupția. Încă mai poți controla ce vor deprinde copiii tăi când se vor uita la societatea din jurul lor. Mergi la proteste”.

captura

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat luni seara, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată prin ordonanţă de urgenţă, modificarea codurilor penale. Totodată, a fost adoptat şi proiectul graţierii unor pedepse.

Ordonanţa de urgență pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală va intra vigoare în termen de zece zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 OUG modifică, în primul rând, definiția abuzului în serviciu.  Mai exact, abuzul în serviciu este incriminat începând de la 20o.000 de lei sau dacă se produce o vătămare gravă.

La scurt timp după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale, bucureştenii  revoltaţi s-au strâns în Piaţa Victoriei. Odată cu noul val de manifestanţi, în faţa sediului Guvernului au venit şi jandarmii.

Proteste au avut loc în foarte multe alte oraşe. Zecii de mii de români și-au strigat revolta în stradă, până spre ora 3:00, în ciuda frigului. După București, unde au fost circa 12.000 de oameni în fața Guvernului, cel mai amplu protest a fost la Cluj-Napoca - 10.000 de manifestanți și-au strigat nemulțumirea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri