D. Barbu: Meseria de politician, mai riscantă decât o misiune în Afganistan

Data actualizării: Data publicării:
daniel barbu crop

Profesia de politician este una „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, dar, în același timp, este și „o vocație”, consideră senatorul ALDE Daniel Barbu, informează Agerpres.

daniel barbu crop

V-ați ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (...) Meseria de politician este grea și foarte puțină lume știe de fapt ce faceți cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea și sâmbetele și duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Știm bine că, din păcate, și nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spațiul public a devenit un fel de teatru de operațiuni în care orice ales local sau național își riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”, le-a spus Barbu, vineri, celor prezenți la Liga Aleșilor Locali ALDE.

Nu este pentru prima dată când Daniel Barbu face astfel de declaraţii. În decembrie 2013, pe când era ministru al Culturii, acesta a spus că Programul naţional HIV/SIDA are un buget prea mare.

„Bugetul Programului naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi Programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre”, a declarat Daniel Barbu. A demisionat din funcţia de ministru câteva zile mai târziu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri