Dacian Cioloș anunță că a discutat cu Macron despre Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
ciolos_strangere_de_mana_macron
Sursă: facebook.com/dacianciolos

Dacian Cioloș a anunțat vineri seara că a discutat cu președintele Franței despre procedura de desemnare a procurorului șef european, susținând că au convenit ca aceasta să fie deblocată pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European. 

”Azi am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european.
Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”, a declarat Cioloș, pe pagina sa de Facebook. 

Anunțul lui Cioloș vine după ce presa franceză a anunțat vineri că procurorul francez care se lupta cu Kovesi pentru funcție ar urma să primească un alt post. 

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, relatează postul de televiziune TV5Monde.

 În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri