Dacian Cioloş: Avem nevoie de un acord politic pe un set de priorităţi care să nu fie afectate de ciclurile electorale

Data publicării:
ciolos

Ceea ce este cert este că avem nevoie de un acord politic pentru o strategie de competitivitate a României. Vă adresăm, astăzi, invitaţia de a a ne asuma împreună un drum care, pe lângă creşterea competitivităţii economice, să ne crească în primul rând încrederea în propriile forţe, în potenţialul României. Să aducem România la adevăratul ei potenţial de dezvoltare, să creăm România în care vrem să trăim”, a declarat Dacian Cioloş la lansarea documentului ”România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”, potrivit News.ro.

Premierul a menţionat, în discursul său, că realitatea ultimelor zile a întărit convingerea tuturor că, pentru a fi puternici în faţa provocărilor, trebuie să avem o viziune proprie de dezvoltare.

În ultimele decenii, de cele mai multe ori, strategiile noastre au rămas pe hârtie în mare parte, iar deciziile majore de politică economică au fost luate mai mult sau mai puţin sub presiunea diferitelor organisme internaţionale”, a spus premierul.

Dacian Cioloş a menţionat că propune reflectarea la un proiect pentru viitorul României, pornind de la realităţile de astăzi.

Ne dorim un proiect care să vină cu o viziune şi o perspectivă pe termen mediu şi lung, dar care să conţină măsuri care pot fi aplicate imediat”, a mai declarat Dacian Cioloş. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri