Dacian Cioloş, discuţii cu liberalii. Alina Gorghiu: Nu am vorbit despre nume de miniștri 

Data publicării:
iohannis ciolos desemnaret Octav Ganea InquamPhotos-1

Dacian Cioloş a discutat cu Alina Gorghiu şi cu Vasile Blaga, cei doi copreşedinţi ai PNL, care şi-au anunţat susţinerea pentru premierul desemnat.

„Vom vedea care vor fi opțiunile în structurarea Cabinetului, în privința priorităților din programul de guvernare, și vom putea face această analiză în foarte scurt timp. Eu am convingerea că, în ciuda faptului că misiunea acestui Cabinet nu este ușoară, Dacian Cioloș se va descurca foarte bine. Cu înțelepciune la selecția miniștrilor, cu atenție la selecția eventualilor secretari de stat, cu atenție mare la proiectele cu care va veni în fața Parlamentului cred că lucrurile pot intra pe un făgaș normal și evident că e o noutate pentru România să aibă un Cabinet tehnocrat”, a spus Alina Gorghiu, potrivit Agepres.

Ea a adăugat că miniștrii din guvernul pe care Dacian Cioloș îl va forma vor fi, după afirmațiile acestuia, specialiști fără carnet de partid.

„Sunt foarte multe motive pentru care PNL sprijină un guvern tehnocrat. Opțiunea noastră a fost alta la început, anume aceea a alegerilor anticipate care, din păcate, nu putea fi realizată decât în condițiile unui acord cu ceilalți lideri ai partidelor parlamentare. N-au dorit un asemenea lucru, ca atare, în acest context, dată fiind agenda publică în acest moment și (...) lipsa de credibilitate a partidelor politice, care e o temă pe care va trebui s-o discutăm apăsat lunile care vor urma pentru a avea loc în mod real în clasa politică o reformă — până atunci cred că cea mai bună variantă pentru statul român este aceasta pentru care a optat președintele României”, a precizat Alina Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga a declarat că Dacian Cioloș este interesat în păstrarea macrostabilității economice astfel încât să nu fie pus în dificultate guvernul care va rezulta în urma alegerilor din 2016. În ceea ce privește discuțiile cu lista de miniștri în față, Blaga a spus că acestea ar putea avea loc sâmbătă sau duminică.

Premierul desemnat urmează să aibă discuţii şi cu liderii celorlalte partide parlamentare, în încercarea a-şi asigura susţinerea în Legislativ pentru viitorul cabinet şi pentru programul de guvernare.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marţi seară decretul, „privind desemnarea domnului Dacian Cioloș în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată”, a anunţat Administrația Prezidențială.

Dacian Cioloş a condus Ministerul Agriculturii în guvernul Călin PopescuTăriceanu, dar cea mai importantă funcţie pe care a deţinut-o a fost cea de comisar european. Nu face parte din niciun partid politic. A rămas în conştiinţa publică drept un tehnocrat apreciat mai mult la Bruxelles decât la Bucureşti.

Citiţi şi:

Portret. Dacian Cioloș, tehnocratul apreciat mai mult la Bruxelles decât la Bucureşti

C.T. Popescu: Dacian Cioloș să știe și să aibă în minte că e un premier pus la presiunea oamenilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri