Dacian Cioloș: Ministrul Irimescu să își asume declarațiile. Cristian Pîrvulescu: „A asuma” înseamnă „a demisiona”

Data publicării:
pirvulescu

Premierul a reacționat astăzi. „Să-și asume! Trebuie să-și asume declarațiile pe care le-a făcut. Pe mine mă interesează în primul rând ce face domnul Irimescu. I-am spus că are de accelerat procesul de plată a subvențiilor, de lansare a programului de dezvoltare rurală. Astea sunt lucrurile care mă interesează, restul, declarațiile personale ale dânsului nu sunt în numele Guvernului, pentru că nu a avut mandat și nu a informat Guvernul de aceste lucruri”, a declarat Dacian Cioloș.

Potrivit lui Cristian Pîrvulescu, asumarea ar echivala cu demisia. „În politică, a asuma înseamnă a demisiona, în astfel de cazuri. Dacă asta a fost sugestia primului-ministru, atunci ar trebui să vedem cum este urmată de ministrul în cauză. Figură de stil sau nu, acea afirmație arată, în primul rând, lipsa de experiență politică a domnului în cauză și, pe de altă parte este foarte gravă. Pentru că și dacă este o figură de stil și dacă e vorba de un simbol, ar trebui să ni se explice în constă. Până acum nu am mai auzit de o figură de stil atât de financiară: 35 de miliarde, care înseamnă aproape bugetul României pe un an. Este o sumă imensă, este o sumă colosală”, a explicat politologul.

Poate că domnul Irimescu nu știe despre ce a vorbit. Dacă însă ar ști, ceva atunci cred că ar fi de datoria Parlamentului să afle mai multe. Avem două ipoteze. Prima – domnul Irimescu, neobișnuit cu presa, a bravat. Sau a doua ipoteză este că – neobișnuit cu presa, dar stiind despre ce e vorba – a vorbit, a spus și atunci cred că trebuie să meargă mai departe. Este nevoie de o anchetă și sper că cei care anchetează să ne ofere informații clare”. A adăugat Cristian Pîrvulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri