Dacian Cioloș, surprins la clasa economică în avionul spre Germania

Data actualizării: Data publicării:
ciolos avion

Prim-ministrul Dacian Cioloş a plecat ieri spre Germania, unde va discuta cu reprezentanți ai unor puternice companii germane, pentru noi investiţii în ţara noastră. Imaginile cu şeful Guvernului, la bordul avionului care l-a dus la Munchen, au fost obţinute de reporterii televiziunii naţionale. Potrivit TVR, premierul a refuzat un loc la clasa business. La finalul săptămânii, şi preşedintele Klaus Iohannis merge în Germania. Şeful statului se va vedea vineri cu Angela Merkel.

Premierul Dacian Cioloş merge în landul Bavaria, într-o vizită de două zile. Printre întâlnirile pe care le va avea acolo se numără şi cea cu membrii conducerii producătorului auto BMW.

La Munchen, premierul se va întâlni cu reprezentanți ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss), va participa la o masă rotundă pe tematica IT&C şi va vizita sediul sediul BMW AG, unde va avea şi discuții cu membri ai conducerii producătorului auto.

În programul lui Dacian Cioloş este inclusă şi o întâlnire cu Horst Seehofer, premierul landului Bavaria, și cu Barbara Stamm, președintele Parlamentului local.

„Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România. În vizita de la Munchen, centru economic puternic al Germaniei, premierul Dacian Cioloș va prezenta oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare si dezvoltare și va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu”, informează Guvernul.

Bavaria este cel mai mare land german şi cel mai important din punct de vedere economic. Aici au sediile unele dintre cele mai mari firme germane: BMW, MAN, Siemens, Infineon, EADS, Krauss-Maffei.

În ultimii 10 ani, Bavaria a înregistrat o creştere de 30% a PIB-ului, de două ori mai mult decât media la nivel federal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri