Dacian Cioloş, trecere în revistă a celor trei zile de guvernare

Data publicării:
prima imagine guvernul ciolos

 

„Primele trei zile de lucru al noului guvern au fost foarte intese și cele care vin se anunță tot așa. Am avut deja o prima ședință de guvern în care am discutat împreună cu echipa chestiuni de organizare si crearea unui nou minister, (Ministerul Consultării Publice și Dialogului Civic) cu obiectivul deschiderii către societatea civilă, de dezbatere și consultare publică și crearea canalului de comunicare direct cu societatea civilă în sens larg. Ministru aici este Violeta Alexandru, fostă director al ONG-ul „Institutul de Politici Publice”.

Am discutat și urgențe de ordin administrativ și legislativ pentru perioada următoare: stadiul pregătirilor de iarnă (pentru a face față eventualelor intemperii), situația absorbției fondurilor europene, scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroasele autorități de management responsabile de gestiunea fondurilor, reformele administrative și nu în ultimul rând stadiul pregătirii bugetului pentru anul 2016.

Am anunțat colegii că vom avea ședințe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Prima reuniune de acest gen, în care vom aborda cu precădere teme economice, va avea loc chiar mâine dimineață.

M-am întâlnit astăzi cu ambasadorul SUA Hans Klemm și am discutat despre consolidarea și amplificarea parteneriatul strategic SUA-România. Cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong am discutat despre Summit-ul China-Europa Centrală și de Est ce va avea loc la Beijing la sfârșitul lunii.

M-am întâlnit, de asemenea, cu comisarul european Corina Crețu, pentru o discuție detaliată despre absorbția de fonduri europene și măsurile ce pot fi luate până la sfârșitul anului pentru evitarea dezangajării fondurilor deja contractate.

În săptămânile următoare vom veni cu măsuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut miniștrilor să identifice care sunt măsurile pe care le putem lua în mod concret în perioada următoare și care să corespundă programului de guvernare. O primă discuție aplicată despre toate acestea o vom avea sâmbătă”, a scris premierul Dacian Cioloş.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...