Daea: „În afară de om, tot ce se mișcă e în agricultură”

Data actualizării: Data publicării:
daea govro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a prezentat, marți, pentru un bilanț, în fața Comisiilor reunite de Agricultură ale Parlamentului. Și de data aceasta, ministrul a reușit să stârnească zâmbete cu declarațiile sale.

daea govro
Sursă foto: gov.ro

În afară de om, tot ce se mișcă e în agricultură. De la insectă până la vacă, de la râmă până la porc și de la orice altă specie până la... o altă specie... în... Exact, de la orice buruiană până la orice plantă. Și... această complexitate te obligă de multe ori să lași la o parte probleme în prezentare, probleme care suscită interes, motiv pentru care v-aș ruga să-mi îngăduiți să mă completeze colegii și apoi vă stau la dispoziție cu orice întrebare și stăm aici cât doriți dumneavoastră pentru a vă răspunde la întrebările pe care le veți pune, în așa fel încât să socotim că astăzi am venit la un bilanț în fața comisiilor de specialitate, pentru a spune ce-am făcut și respectând atributul dumneavoastră constituțional de control pe care toți trebuie să-l respectăm, iar în ceea ce mă privește mă simt onorat să mă adresez dumneavoastră astăzi”, le-a spus Daea parlamentarilor din Comisiile de Agricultură.

„Consider că aceste rezultate ale țării adună și munca fermierilor și a celor care fac legi și a celor care se ocupă de implementarea lor. Pentru a da speranța că suntem pe un drum bun, v-aș putea spune că acordarea subvențiilor în primele zile imediat dupa 16 octombrie a dat posibilitatea ca în România 82% din suprafața de grâu să fie semănată în miezul epocii optime”, a mai spus Daea.

Într-o notă mai serioasă, ministrul a comunicat aleșilor că toți fermierii din România și-au primit la timp subvențiile în acest an, pentru prima dată. Este vorba de plăți de 2,76 miliarde de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri