Dan Șova, acuzat că a sărit rândul la înnoirea permiselor

Data actualizării: Data publicării:
dan sova innoire permise crop

Fostul deputat Dan Șova este acuzat de un deputat USR că a intrat „pe pile” să-și înnoiască permisul la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Întâmplarea a avut loc ieri. 

dan sova innoire permise crop
Foto: Cornel Zainea

Deputatul Cornel Zainea a povestit întamplarea pe Facebook.

„Este o zi normală de joi în care merg să-mi schimb permisul auto ce va expira în această lună. Pare destul de aerisit; semn bun îmi zic, după scandalul cu Tăriceanu, cei de la Poliție, au luat măsurile necesare pentru a fluidiza cererile. După ce plătesc taxa la un ghișeu unde sunt lipite zeci de foi printate pe un perete, iau un bon de ordine și mă așez la coadă. Aveam 5 persoane în față, 2 ghișee erau funcționale. Așadar un timp de așteptare foarte mic. Deodată surprind o scenă care îmi taie răsuflarea: un domn care presupun că e un angajat la DRCPIV, îl bagă scurt în față pe cineva venit de curând. Încerc să îmi amintesc fața teribil de cunoscută a VIP-ului, apoi dintr-o dată mă luminez: Dan Șova, chiar el! La ieșirea lui din cabină nu apuc să-i fac o poză înainte să-și pună foarte rapid ochelarii de soare la ochi, omul e versat”, a scris deputatul USR.

Doi lucrători ai serviciului de permise şi înmatriculări Ilfov sunt cercetaţi disciplinar pentru că s-ar fi ocupat de dosarul fostului demnitar înaintea celor care aşteptau la rând la ghişeu. Şefii instituţiei susţin că nu au ştiut despre presupusul favor şi condamnă gestul subalternilor.

17757147_1435164953224922_8178188931192451982_n
Foto: Cornel Zainea

Acesta l-a urmărit apoi pe Dan Șova în afara instituției: „Îl văd pe cercetatul penal mulțumindu-i cu o strângere de mână "pilei" care l-a ajutat să nu-și irosească 7 minute din viață stând la rând ca o persoană normală. Nu știu ce concluzie să trag dar mă întreb dacă vom reuși vreodată să ne vindecăm de aceste metehne.”

În final, deputatul Cornel Zainea a precizat și cum a decurs pentru el întâlnirea cu funcționarii de la DRPCIV.

„Evident că n-am avut toate actele necesare din prima, mi-au lipsit vreo 2 copii xerox. Totuși personalul e tânăr, civilizat, operativ. Păcat că sunt forțați să facă asemenea matrapazlâcuri”, a punctat el.

Deputatul a amintit de „scandalul cu Tăriceanu” din vara anului trecut. În august 2016, președintele Senatului a fost filmat în timp ce intra pe ușa din spate ca să-și înnoiască permisul de conducere. În urma anchetei prefectului Capitalei, doi angajați de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPRPCIV) Bucureşti au primit mustrare scrisă.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri