Daniel Barbu a demisionat de la Ministerul Culturii

Data publicării:
daniel barbu crop 1

 

ACTUALIZARE 12.07. Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat la Digi24 că demisia lui Daniel Barbu „se impune când ești demnitar al statului român și faci astfel de greșeli în declarații”.

Nimeni nu și-ar dori să fie în situația unui om bolnav de SIDA, dar să jignești o mulțime de oameni, pentru că nu sunt puțini! Când ești un simplu cetățean, o astfel de afirmație poate fi luată ca o greșeală și simplele scuze pot fi de ajuns, dar când ești ministru, o astfel de greșeală nu e permisă”, a spus Relu Fenechiu, care a demisionat din Guvern în urma unei condamnări pentru corupție.

ACTUALIZARE 12.07.  Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii. El dar a precizat că va trimite Preşedinţiei demisia doar împreună cu propunerea de numire a unui nou ministru numai după ce va discuta cu conducerea PNL şi preşedintele Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

ACTUALIZARE 12.03. Crin Antonescu a confirmat informațiile privind demisia lui Daniel Barbu de la Ministerul Culturii.

Sunt doi posibili înlocuitori, ambii membri PNL: Gigel Știrbu, care în 2007 era secretar de stat la Direcția Culte din Ministerul Culturii, și Vlad Nistor. Decizia va fi luată curând, poate chiar mâine, în cadrul ședinței PNL.

Petru Filip, senator PSD, a declarat la Digi24: „Mi se pare un act de normalitate, al unui om pe care eu îl apreciez profesional și uman. A fost o gafă în spațiul public și orice astfel de gafe au un cost”.

__________________________________

Cu puțin timp înainte, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a primit informaţii despre demisia lui Daniel Barbu din funcţia de ministru al Culturii. El mai spunea că a discutat cu Daniel Barbu şi că „demisia este un act unilateral". 

Ministrul Daniel Barbu a participat, duminică, la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.

Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: „La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", a spus ministrul Daniel Barbu.

Marţi, Ministerul Culturii a remis un comunicat în care arăta că Daniel Barbu „regretă profund" „comparaţia nefericită" între bugetul programului de prevenire HIV şi bugetul programelor ministerului pe care îl conduce şi îşi cere scuze „tuturor celor care s-au simţit ofensaţi ori lezaţi de aceste afirmaţiile inadecvate".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri