D. Barbu: Valul de amenințări confirmă că e riscant să fii politician

Data actualizării: Data publicării:
barbu

Senatorul Daniel Barbu a venit cu precizări, în urmă cu puțin timp, după ce vineri a comparat munca parlamentarilor cu cea a soldaților români din Afganistan. Duminică, patru militari au fost răniți în această țară. Declarația senatorului a stârnit reacţii virulente pe rețele de socializare. Intervievat în urmă cu doar câteva momente de reporterul Digi24 Toma Petcu, Daniel Barbu şi-a cerut scuze pentru această declaraţie despre care a spus că a fost o metaforă.

Daniel Barbu a declarat că reacțiile soldaților i s-au părut „inacceptabile pentru o societate civilizată, raportate la o simplă metaforă”.

„Evident că politicienii nu-și riscă viața. N-am vrut să lezez sensibilitatea cuiva, am vrut să atrag atenția asupra unei probleme și, ca să spun așa, s-a vădit că am avut dreptate. Valul de violență verbală și de atitudine, de amenințări fizice care mi-au fost adresate confirmă faptul că e riscant să fii politician”, a mai spus senatorul ALDE.

Referitor la faptul că militarii din teatrele de operațiuni au sesizat diferențele foarte mari din Parlament și cele de acolo, Daniel Barbu a spus că „se învață în gimanziu folosirea limbii române cu metafore și comparații”.

„Evident că era o metaforă, putea să spun un teatru de război. Am spus Afganistan, un soldat, n-am spus un soldat român, sunt și talibani acolo, sunt soldați în multe uniforme... Era o simplă comparație pentru a arăta că există riscul de a-ți pierde reputația. Eu ânsumi am fost atacat violent de o hoardă de așa-ziși manifestanți. Eu personal mi-am riscat viața, în București, în anul 2013”, a adăugat Daniel Barbu. 

„A fost o simplă metaforă, mă adresam unor aleși locali, încercam să-i îmbărbătez, nu era o declarație publică, nu era un manifest politic. Asta este calitatea vieții publice românești”, a punctat senatorul.

„Regret dacă am lezat sensibilitatea cuiva, n-am vrut să ofensez pe nimeni. Dimpotrivă, am vrut să îmbărbătez niște aleși locali”, a apreciat Daniel Barbu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri