Constantin: Cei din fostul PC nu au cerut revocarea lui Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
daniel constantin captura

Co-președintele ALDE Daniel Constantin a anunțat că a fost depusă în interiorul partidului o contestație cu privire la ședința de duminică a Delegației Permanente, urmând ca actul să fie înaintat și instanței. Cât despre posibilitatea ca ALDE să-i retragă susținerea politică, la presiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, Constantin a declarat că foștii conservatori nu sunt „încântați”, pentru că ei nu au vorbit despre revocarea acestuia din fruntea Senatului.

Daniel Constantin

„Pun mai presus oamenii şi principiile decât o funcţie în Guvern. Nu sunt şantajabil aşa cum s-a încercat în aceste zile, nu renunţ la oameni şi la principiile care m-au guvernat până acum în interiorul partidului pentru o funcţie în guvern. Dacă aşa se pune problema, sigur că ştiţi care este alegerea mea. Pe de altă parte, am discutat azi dimineață cu toți colegii din Guvern și din Parlament care provin din fostul Partid Conservator și nu au fost încântați de aceste declarații pentru că dânșii au spus că nu au cerut - și nu li se pare normal să ceară - de exemplu, revocarea domnului Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului”, a declarat copreședintele ALDE.

Totodată, vicepremierul a afirmat că, dacă va fi „provocat”, ar putea candida pentru șefia ALDE. „Eu am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu, l-am informat că nu este o bătălie pentru funcţii, l-am informat din luna decembrie că nu aveam intenţia să candidez, practic e o cursă în care dânsul aleargă singur şi, dacă lucrurile se desfăşoară aşa cum se desfăşoară acum, probabil că va ieşi pe locul doi (...) Poate o să fac şi lucrul acesta (depunerea candidaturii - n.r.) dacă sunt provocat, dar pe un Congres care se desfăşoară pe principii corecte. Am vrut să vă spun că agreasem dinainte să nu candidez, pentru că vreau să demonstrez că îmi doresc progresul acestui partid, nu îmi doresc certuri. Dar dacă lucrurile se pun aşa, nu mă tem de o candidatură”, a mai spus Daniel Constantin.

Întrebat despre discuțiile cu Victor Ponta, co-președintele ALDE a spus că nu are „alt proiect politic în afara ALDE”.

Cât despre contestația pe care a anunțat-o duminică, după ce a părăsit ședința Delegației Permanente a ALDE, Constantin a precizat că o contestație a fost depusă la Comisia de etică și arbitraj a partidului, iar „astăzi sau mâine”, documentul va ajunge și în instanța de contencios administrativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri