Daniel Constantin, despre ruperea ALDE: „Când voi avea ceva de spus, o voi face”

Data actualizării: Data publicării:
daniel constantin captura

Co-președintele democrat-liberalilor admite că sunt discuții în partid, dar susține că el nu va „spage” Guverne, așa cum nu a făcut-o nici până acum. Reacția lui Daniel Constantin vine în condițiile în care presa a vehiculat atât o listă cu parlamentarii care vor să plece din ALDE, în frunte cu ministrul Mediului, cât și posibilitatea ca acesta să-și facă un nou partid, împreună cu ex-premierul Victor Ponta, care și-a depus, zilele trecute, demisia „în alb” din PSD.

daniel constantin captura

„Am văzut că se fac speculații legate de partidul pe care îl conduc și despre așa zisele mele intenții politice. (...) Când voi avea ceva de spus, o voi face. Sfatul meu pentru cei care alimentează astfel de scenarii este să privească în trecut. Sunt președintele aceluiași partid de peste 7 ani de zile, nu am schimbat niciodată partidul și nu am lăsat niciodată în urmă oamenii care au fost alături de mine. Nu am spart niciodată guverne. Nu o voi face nici de acum înainte. Nu ascund, în același timp, că sunt discuții interne dar nu sunt eu cel care le-a generat”, a postat Daniel Constantin, pe pagina sa de Facebook.

România liberă a publicat o listă cu 10 parlamentari ALDE, în frunte cu Daniel Constantin, care ar dori să plece din formațiune, din cauza tensiunilor la vârf care s-au acutizat.

Pe listă apar, pe lângă ministrul Mediului, Damian Florea (secretar general al ALDE), Sorin Câmpeanu (ex-ministru al Educației în Guvernul Ponta), Constantin Avram (liderul grupului ALDE din Camera Deputaților), Mircea Banias (ex-PDL), Eugen Durbacă, Mihai Niță (ex-PDL), Viorel Ilie (liderul grupului ALDE din Senat), Scarlat Irize (ex-PSD și ex-UNPR) și Mihai Ruse (ex-PSD).

Într-o conferință de presă, deputatul Mihai Niță a declarat, vineri, că el va fi alături de „cine va rămâne în ALDE”. „Nu am fost informat nici eu și nici organizația de anumite lucruri care se întâmplă la vârf, dar nu înseamnă că nu mi-am dat seama că există ceva care nu funcționează așa cum trebuie între cei doi copreședinți, la această oră”, a mai spus Niță.

Pe postul de televiziune al fondatorului PUR, precursorul PC, a fost vehiculată și informația că Daniel Constantin ar intenționa, împreună cu Victor Ponta, să înființeze o nouă formațiune, al cărei nume ar putea fi Partidul Noua Stângă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri