Daniel Constantin: Regret necazurile prin care trece Voiculescu, nu interpretez remarcile sale subiective

Data publicării:
daniel constantin crop

Fondatorul PC, Dan Voiculescu, aflat în detenție, a scris pe blogul personal că ”anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecați de Dumnezeu, dar și de justiție”.

Daniel Constantin spune că, ”din dorința de a fi cât mai discret în polemică”, nu va interpreta aceste ”remarci subiective” și precizează că, din poziția de ministru și în calitate de cetățean, trebuie să respecte legile și deciziile justiției, ”chiar dacă ele afectează un om” față de care a fost ”apropiat”.

Cât privește implicarea Ministerului Agriculturii în dosarul ICA, Constantin precizează că ministerul s-a constituit ca parte civilă în 2008 prin titularul de atunci (n.r. - Dacian Cioloș), această poziție a fost menținută și în 2010, iar atitudinea sa, de ministru, a fost că ”nu va interveni în niciun sens în dosar”, competența de reprezentare în fața instanțelor aparținând directorului Direcției Juridice, ”o cutumă mai veche și corectă nu numai în Ministerul Agriculturii”.

Constantin spune că în 2012 i-a comunicat și lui Dan Voiculescu ”această decizie corectă și consecventă cu modul de lucru instituțional”.

”Cât privește plângerea penală formulată împotriva mea: ca și conducător al instituției, am semnat corespondența cu Parchetul General (nu DNA, cum s-a spus) prin care am transmis informațiile solicitate. Au fost solicitate toate documentele din acest dosar de la constituirea ca parte civilă in 2008. Nu am fost citat niciodată, cum nu am fost niciodată în fața vreunui procuror DNA, Parchet”, mai spune Daniel Constantin.

Unul dintre cele mai mediatizate dosare din 2014 a fost cel al privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 august, după nouă ani în care dosarul a fost închis şi redeschis, trimis de la Tribunalul Bucureşti la instanţa supremă de mai multe ori, în funcţie de statutul lui Dan Voiculescu. Fondatorul PC a primit o pedeapsă de zece ani de închisoare, fostul director al ICA Gheorghe Mencinicopschi - opt ani, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş - şapte ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...