Daniel Constantin va cere desființarea ALDE în instanță

Data actualizării: Data publicării:
daniel constantin_ALDE_SEDINTA_11_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Co-liderul ALDE Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului în Guvernul Grindeanu până când, la presiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, partidul i-a retras sprijinul politic, a anunțat că va depune în instanță o cerere de desființare a ALDE și de revenire la PC și PLR, cele două partide care au format alianța.

daniel constantin_ALDE_SEDINTA_04_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Constantin susține că în cererea către instanță va fi invocat drept motiv nerespectarea protocolului de fuziune. „În zilele următoare vom mai depune o acţiune în instanţă, pentru că, analizând protocolul de fuziune, care este parte a statutului validat de către Tribunal, am constatat că multe dintre prevederile din protocolul de fuziune nu au fost respectate. Vom cere în instanţă, pentru că nu s-a respectat protocolul, să se revină la situaţia iniţială: să nu mai existe ALDE, ci să existe cele două partide care au format ALDE: PC şi PLR. Îmi pare rău că am ajuns într-o astfel de situaţie, dar noi am vrut să formăm altceva, nu un partid care să fie în buzunarul domnului Tăriceanu, care să-l folosească atunci când vrea, cum vrea şi să decidă după bunul plac”, a declarat fostul ministru la Adevarul Live.

Co-președintele ALDE a reluat și tema numirilor abuzive în funcții și a „decapitărilor”, pentru a fi înlocuite persoanele cu oamenii lui Tăriceanu. Și a vorbit și despre o negociere pe care, imediat după alegerile parlamentare, ar fi purtat-o Daniel Chițoiu, la solicitarea președintelui Camerei, cu Gheorghe Falcă, fostul șef de campanie al PNL.

„Caracterul domnului Tăriceanu este cel mai urât din câţi am văzut eu în ultimii ani”, a mai spus Constantin.

Fostul ministru a mai precizat că nu se va înscrie în cursa pentru șefia ALDE, deoarece consideră Congresul extraordinar convocat la dorința lui Călin Popescu Tăriceanu drept ilegal.

Anterior, după retragerea sprijinului politic, Daniel Constantin a recurs la blocarea conturilor ALDE. El și-a explicat demersul prin existența unor informații că ar fi urmat efectuarea mai multor plăți în neregulă.

De asemenea, decizia Delegației Permanente a ALDE de convocare a Congresului extraordinar pe data de 21 aprilie a fost contestată în instanță. Dacă judecătorii hotărăsc, la termenul din 20 aprilie, că este întemeiată contestația, Congresul ALDE nu va avea loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri