Darius Vâlcov: demisionar, dar în funcţie

Data publicării:
ministerul de finante - sediu

Darius Vâlcov a venit astăzi la minister ca într-o zi obişnuită de muncă.

„Acum mă duc să mă ocup de Coduri, imediat cum trimitem Codurile, o să plec”, le-a spus el jurnaliștilor.

Deocamdată, cele două proiecte aşteaptă să primească avize, iar schimbarea ministrului de Finanțe va întârzia procedurile. Darius Vâlcov este al patrulea ministru care trece pe la şefia Finanţelor sub guvernarea Victor Ponta.

Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală ar trebui să ajungă pe masa Executivului până săptămâna viitoare, cel târziu, iar pe 25 martie să fie trimise la Parlament. Premierul vrea să ceară Senatului dezbaterea şi aprobarea lor în procedură de urgenţă. Ia în calcul chiar angajarea răspunderii Guvernului în cazul în care liberalii vor bloca adoptarea.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a anunţat că va începe, în perioada imediat următoare, discuţiile cu potenţialii miniştri de Finanţe, în locul lui Darius Vâlcov. El a dat asigurări că va prezenta public nominalizarea doar după ce îl va informa pe preşedintele Klaus Iohannis.

„Imediat, în zilele următoare, voi discuta cu posibilii miniştri - cine vrea dintre cei cărora le propun - şi îl informez şi pe preşedinte şi îmi anunţ şi colegii de partid”, a spus Victor Ponta, după Biroul Permanent Naţional al PSD.

„Mă gândesc la un ministru de Finanţe cel puţin la fel de bun cum a fost Darius Vâlcov, care, în aprecierea mea ca prim-ministru şi a tuturor care nu sunt orbiţi de patimă politică a fost şi este un ministru foarte bun”, a adăugat premierul.

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, pentru acest post nefiind încă nominalizat un înlocuitor. Vâlcov urmează să rămână în Guvern până la finalizarea noului Cod Fiscal.

Darius Vâlcov a fost audiat, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri