De ce a beneficiat procurorul general de coloană oficială. Explicațiile lui Gabriel Oprea

Data publicării:
Gabriel Oprea sedinta de Guvern gov 2 -1

„Este un protocol între cele două instituții partenere. Ministerul de Interne lucrează cu Parchetul general, procurorul general are rang de ministru și toți cei din conducerea Ministerului de Interne, toți specialiștii au semnat și au făcut, ca specialiști, acest protrocol, având în vedere că, în anumite condiții, are anumite misiuni importante”, a spus fostul ministru de Interne.

Orice reclamaţie trebuie cercetată de către procurori. Sunt nevinovat. O să îmi dovedesc nevinovăția și am încredere in Justiție”, a mai spus Gabriel Oprea.

Procurorii DNA îl acuză pe Gabriel Oprea abuz în serviciu. Mai exact, procurorii spun că a folosit numai într-un an de 1.600 de ori escorta poliţiei, de multe ori în interes personal, la masă, către casă sau la întâlniri politice. Anchetorii au descoperit că în seara în care a murit agentul Bogdan Gigină, 27 de poliţişti lucrau numai pentru ministrul de Interne, ceea ce înseamnă un sfert din agenţii de serviciu la Rutieră. Mai mult, spun procurorii, Gabriel Oprea i-ar fi oferit ilegal şi procurorului general al României dreptul de a folosi coloana oficială pentru deplasări. Fostul vicepremier se declară nevinovat şi victimă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri