De ce a demisionat George Maior de la SRI

Data publicării:
george-maior

  

George Maior a amintit faptul că, încă înainte de încheierea alegerilor prezidenţiale, a anunţat că îşi va depune mandatul noului şef al statului, şi a adăugat că decizia de a pleca din funcţie a avut în vedere şi o anumită practică din statele europene.

Pe de altă parte, intervine şi o anumită rutină şi lucrurile trebuie schimbate, este o filosofie de viaţă”, a adăugat el, precizând că se simte foarte bine că a făcut acest lucru, scrie Mediafax.

De asemenea, George Maior a ţinut să precizeze că au existat şi numite cauze particulare, legate de eşecul legislaţiei de securitate naţională şi informaţii, în ceea ce priveşte cele trei legi Big Brother: protecţia datelor, cartelele prepay şi legea securităţii cibernetice, care au fost respinse de Curtea Constituţională.

Fostul şef al SRI a menţionat că, deşi nu au fost legi promovate de Serviciu, au fost susţinute la nivel conceptual.

„Dacă nu se acţionează la nivel politic, parlamentar şi nu există voinţa pentru a se pune în acord aceste legi cu Constituţia, vom avea de pierdut din perspectiva dinamicii evoluţiei internaţionale.(..) Am fost dezamăgit că aceste legi nu au fost adoptate, şi a reprezentat o materializare a deciziei mele de a pleca”, a precizat Maior la Realitatea TV.

Citiți și Eduard Hellvig este noul șef al SRI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri