Tăriceanu: „Avem majoritate și fără UDMR”. De ce au eșuat negocierile

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că negocierile cu UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură au fost oprite pentru că PSD și ALDE au voturile necesare pentru a trece moțiunea și pentru că s-au făcut multe „speculații” privind „un troc” cu UDMR.

Am constatat de dimineață că erau prea multe lucruri în discuție și nu aveam timp pentru a face o treabă serioasa și responsabilă și am hotărât să oprim această discuție pentru a o putea relua la o data pe care nu aș putea să v-o precizez. Acum toate speculațiile care se făceau erau referitoare la un troc cu UDMR. Ca să nu se instaleze această idee, am hotărât să oprim discuțiile. PSD împreună cu ALDE avem voturile necesare, majoritatea pentru moțiune, ca atare nu avea niciun rost să insistăm pe această direcție care putea fi speculată defavorabil împotriva noastră”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă votul pe moțiunea de cenzură ar putea fi amânat, Tăriceanu a spus: „În niciun caz, nici pomeneală. Văd în ultimele zile o activare a unor rețele care funcționează de o bună bucată de vreme, a unor oameni care sunt foarte liniștiți tot timpul și dintr-o dată devin hiperactivi. Mâine la 11 are loc votul pe moțiune”.

Sunt „16 sau 17” parlamentari din coaliție care nu vor vota moțiunea, a mai spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri