De ce Dragnea e intangibil. Explicaţia lui Băsescu

Data actualizării: Data publicării:
basescu la digi

Liderul PMP Traian Băsescu susţine că Liviu Dragnea este ”intangibil” până şi pentru Codruţa Kovesi şi asta se explică prin „partidele bisăptămânale de tenis şi chermezele din perioada 2010 - 2014, la care participau Dragnea, Ponta, Ghiţă, Coldea, Maior la vilele SRI, acompaniaţi la partea de şpriţ şi de «Zeiţa Dreptăţii»”, relatează News.ro.

 

„Foarte mulţi se întreabă de ce, până acum, nici Parchetul General,nici DNA-ul şi nici Parlamentul nu au început o anchetă serioasă legată de afacerile domnului Dragnea, fie că vorbim de Tel Drum, afacerile din Brazilia, afacerile cu terenuri de vânătoare, afaceri cu ferme de porci, cu iazuri, cu terenuri şi multe altele”, scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP menţionează că „au curs râuri de cerneală în presă, au fost infornaţii date de instituţii specializate legat de afacerile lu Dragnea şi ale acoliţilor săi”.

„Şi totuşi, nimic. Dragnea este intangibil. Oare de ce ?”, continuă Băsescu.

„Explicaţia că Dragnea este intangibil, până şi pentru «neprihănita» Kovesi, este una singură: partidele bisăptămânale de tenis şi chermezele din perioada 2010 - 2014, la care participau Dragnea, Ponta, Ghiţă, Coldea, Maior la vilele SRI, acompaniaţi la partea de şpriţ şi de «Zeiţa Dreptăţii». Şi o spun eu, Traian Băsescu, om ale cărui venituri şi tranzacţii au fost scormonite de Parchetul General şi de comisii parlamentare, până la tranzacţii minore, fie că erau ale mele, fie că erau ale fiicei mele Ioana”, afirmă Traian Băsescu.

RISE Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman, care descrie o „reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept „deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat vineri că „o parte” dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată de RISE Project face obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri