De la fotoliul de parlamentar, la cel de primar. Cine este Andrei Chiliman

Data publicării:
andrei chiliman - fb 1

Actualul edil al sectorului 1 a intrat în politică imediat după Revoluţie, când s-a înscris în Partidului Naţional Liberal. În mai 2013, conducerea de atunci l-a exclus, ca urmare a dizidenţei sale şi a altor liberali faţă de Crin Antonescu.

Nici eu nu mi-aș fi imaginat în 1990 că peste 23 de ani președintele PNL va numi 'politică de tomberon' afimarea și promovarea valorilor liberale. Nu mi-am imaginat că vocea preşedintelui PNL va consona cu vocea Rusiei”, spunea el, în aprilie 2013.

Un an mai târziu, platforma Iniţiativa România Liberală, din care făcea parte Andrei Chiliman, a fost înghiţită de fostul Partid Democrat Liberal, iar edilul a primit o funcţie de prim-vicepreşedinte, dar şi şefia interimară a PDL Sector 1.

În cele din urmă, după fuziunea PDL cu PNL, Andrei Chiliman a revenit sub sigla liberală, cu funcţia de copreşedinte al organizaţiei de sector în care este şi primar. Edilul, aflat la al treilea mandat, a câştigat detaşat fiecare scrutin, iar principalul punct din programul său electoral a fost reabilitarea termică gratuită a blocurilor. Anveloparea clădirilor din sectorul 1 a început în 2009.

Potrivit declaraţiei de avere, Andrei Chiliman are o casă şi un apartament în Bucureşti. De asemenea, mai are două terenuri intravilane în Capitală, două în judeţul Gorj şi câte unul în judeţele Constanţa şi Braşov. Majoritatea sunt moştenire de familie.

Edilul are mai multe conturi şi depozite bancare în lei şi valută în trei bănci. Cel mai mare dintre ele este de puţin peste 70.000 de euro.

Andrei Chiliman mai are în proprietate bijuterii cu o valoare estimată între 13.000 şi 20.000 de euro şi obiecte de artă estimate între 70.000 şi 150.000 de euro. Primarul sectorului 1 mai deţine un autoturism cumpărat în 2005.

Acestor proprietăţi li se mai adaugă cele aflate pe numele soţiei şi altele donate celor doi copii. Astfel, pe lângă două case în Bucureşti, soţia lui Andrei Chiliman deţine patru terenuri, în timp ce copiii lor au în proprietate şase terenuri, trei case şi două apartamente. De asemenea, soţia primarului sectorului 1 are mai multe conturi şi depozite bancare în lei şi valută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri