Decizia minorităților pentru votul la moțiunea de cenzură

Data publicării:
parlament vot

Parlamentarii minorităților au decis cum vor vota la moţiunea de cenzură a PSD-ALDE la adresa Guvernului Grindeanu. Va fi un vot după conştiinţă, spun liderii acestora.

Reprezentanții minorităților și cei ai UDMR s-au întâlnit astăzi cu liderii coaliției PSD-ALDE. În urma acestei întâlniri, a fost o ședință a parlamentarilor minorităților, în care s-a luat o decizie: fiecare membru al acestui grup parlamentar va vota după cum îi dictează conștiința.

Această decizie este în avantajul celor care au inițiat moțiunea, pentru că aceștia nu au nevoie ca un întreg grup parlamentar să voteze pentru demiterea Guvernului, ci ca de la fiecare grup parlamentar să vină câteva voturi care să le întărească poziția.

Social-democrații spun că au undeva în jur de 250 de voturi în favoarea moțiunii, mai mult decât cele 233 necesare. Pe de altă parte, sunt surse care spun că le mai lipsesc circa 20 de voturi pentru a demite guvernul, în condițiile în care sunt parlamentari PSD și ALDE care îl susțin pe Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri