Dacian Cioloș amână decizia în privința ministrului Energiei

Data actualizării: Data publicării:
victor grigorescu, ministrul energiei_gov.ro

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a fost chemat de urgenţă la Guvern, după controversele privind veniturile sale de pe urma închirierii unui site. 

victor grigorescu, ministrul energiei_gov.ro

ACTUALIZARE. Premierul Dacian Cioloş amână luarea unei decizii în cazul lui Victor Grigorescu până când ANI dă o decizie finală în legătură cu averea ministrului. Premierul speră ca verdictul Agenţiei Naţionale de Integritate să pună punct îndoielilor şi comentariilor legate de suma de aproape 800.000 de lei pe care ministrul Energiei ar fi obţinut-o într-un singur an, din închirierea unui site.


Victor Grigorescu a oferit vineri, pe Facebook, explicaţii suplimentare privind platforma monitoreu.com, despre care spune că a cedat-o în folosinţă timp de un an pentru 792.000 lei, susţinând că a oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona, însă nu spune nici acum cine i-a plătit banii pentru închirierea site-ului.

Platforma, pe care ministrul o caracterizează ca fiind un start-up dedicat analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene, nu este accesibilă în prezent, potrivit news.ro.

“Simplul motiv pentru care nu mai funcţionează astăzi ţine de faptul că din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiaşi an, când am decis să îl opresc. Am oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona şi nici nu am simţit că poate continua aşa cum era construit”, a scris Grigorescu, pe contul personal de Facebook.

El afirmă că adresa de internet îi aparţine în continuare şi nu a renunţat la ideea de a continua un astfel de proiect.

Mai mult, ministrul Energiei susţine că site-ul nu era pentru publicul larg şi nu era destinat vânzării de publicitate bazată pe trafic online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri