Decizie în cazul excluderii din PSD a primarului vizitat de două ori de Cioloş

Data publicării:
primar ciugud+ciolos

Organizaţia PSD Alba îşi menţine decizia de excludere din partid a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, edilul comunei din România care a atras cele mai multe fonduri europene, preşedintele filialei, Ioan Dîrzu, declarând că propunerea va fi înaintată către Comitetul Executiv Naţional care ”va lua decizia în momentul în care o consideră necesară”.

primar ciugud+ciolos

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că organizaţia judeţeană îşi menţine decizia de excludere din partid a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, spunând că o decizie finală în acest caz va fi luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

gheorghe damian - fb

”Discuţia şi propunerea noastră, a organizaţiei judeţene, este înaintată către Comitetul Executiv Naţional care va lua decizia în momentul în care o consideră necesară. Noi ne menţinem punctul de vedere şi organizaţia şi-a asumat decizia”, a spus Dîrzu.

Potrivit acestuia, primarul din Ciugud avea şi funcţie la nivelul conducerii filialei judeţene astfel încât decizia de excludere a sa din partid nu poate fi luată decât de Comitetul Executiv Naţional.

Ioan Dîrzu a mai spus că în acest caz au fost purtate discuţii în interiorul partidului şi în urma acestora s-a decis că “organizaţia are nevoie de unitate”.

”Noi am discutat în interiorul partidului toate aspectele şi am spus şi atunci că organizaţia are nevoie de unitate, de a pune în practică ceea ce decide şi nu avem nevoie de chestiuni care să ducă la duplicitate, la trădare sau la alte aspecte de genul ăsta şi permiteţi-mi să nu intru în mai multe detalii şi aceste lucruri să rămână în interiorul organizaţiei. Decizia s-a luat în interiorul organizaţiei şi decid să le menţin în interiorul familiei PSD”, mai spus Dîrzu.

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din România, Gheorghe Damian, şi vicepreşedinte al PSD Alba, a fost exclus, în 13 ianuarie, din partid.

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, declara, la acea dată, pentru News.ro, că în Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei a avut loc o analiză aprofundată a modului în care s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016 cât şi a rezultatelor obţinute de organizaţia judeţeană şi s-a decis excluderea din partid a vicepreşedintelui PSD Alba, Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, şi a consilierului judeţean Ioan Florea.

”Sunt nişte probleme interne şi nu aş vrea să intru în detalii. (…) Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută şi curăţenie”, spunea Ioan Dîrzu.

Ulterior, Gheorghe Damian a anunţat că a contestat decizia PSD Alba prin care s-a propus excluderea sa din partid.

Gheorghe Damian este vicepreşedinte al PSD Alba şi primar în comuna Ciugud de peste 16 ani.

Social-democratul Gheorghe Damian a fost reales primar în Ciugud în 2016 cu 85% din voturi.

Comuna Ciugud are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public.

Ciugud a atras prin proiecte europene peste 16 milioane de euro, sumă care, potrivit estimărilor, ar fi bugetul comunei pe 50 de ani.

În 21 martie 2016, premierul de la acea dată Dacian Cioloş a lansat în această localitate ”Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate «Reforma Cioloş se întoarce acasă»”, eveniment la care au participat şi ministrul Agriculturii de atunci, Achim Irimescu, fostul vicepremier Vasile Dîncu, precum şi numeroşi fermieri şi primari din zona Ardealului.

Localitatea fusese aleasă tocmai datorită dezvoltării puternice de care s-a bucurat în ultimii 16 ani şi a măsurilor implementate de administraţia locală.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri