Reacția Președinției în cazul Florian Coldea

Data actualizării: Data publicării:
madalina dobrovolschi

Purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, spune că a existat o întâlnire între Klaus Iohannis și Florian Coldea. Este singura reacție a Cotroceniului pe acest subiect.

madalina dobrovolschi

ACTUALIZARE. Președintele Klaus Iohannis l-a chemat ieri la Cotroceni pe Florian Coldea, adjunctul șefului SRI, suspendat în urma declarațiilor lui Sebastian Ghiță, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

„A existat o astfel de discuție, nu am informații despre conținutul discuției. Acestea sunt singurele comentarii pe care le voi face pe acest subiect”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Președintele României este foarte informat, de fiecare dată când sunt subiecte sensibile deține cele mai multe și cele mai bune informații, dar, concret, despre acest subiect dați-mi voie să mă limitez la declarația pe care am făcut-o inițial”, a adăugat ea.

Întrebată dacă președintele a discutat cu șeful SRI, Eduard Hellvig, despre punerea la dispoziție a lui Florian Coldea, Mădălina Dobrovolschi a răspuns: „La nivel instituțional există în permanență un dialog între instituțiile principale ale statului. Nu mă voi referi concret la unele discuții care s-au desfășurat în ultima perioadă”.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor legate de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, o altă țintă a acuzațiile fostului parlamentar dat acum în urmărire internațională.

„Știți foarte bine că atunci când există speculații, discuții de felul acesta, de la nivelul administrației prezidențiale nu există comentarii”, a spus Mădălina Dobrovolschi.


 

Anunțul vine în condițiile în care SRI a anunțat, joi seară, că directorul-adjunct, Florian Coldea, a fost suspendat, iar atribuțiile sale au fost preluate de directorul Eduard Hellvig. Decizia vine în urma scandalului generat de „dezvăluirile” omului de afaceri Sebastian Ghiță, pus sub urmărire penală și vizat de un mandat de arestare. El este dispărut de mai multe săptămâni. Dezvăluirile omului de afaceri, potrivit cărora a făcut vacanţe exotice cu Florian Coldea şi familia acestuia, sunt acum verificate de o comisie specială, care va stabili dacă legea sau deontologia a fost încălcată.

Citiți și:  C. T. Popescu: Reacţia SRI în cazul Coldea este una nervoasă

De asemenea, declarațiile de presă intervin în condițiile în care președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Sorin Grindeanu pentru a discuta despre buget și în contextul vizitei în România a secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, vizită care a generat discuții despre oportunitatea ridicării MCV.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri