Liviu Pop: Eu rezist oricât insistă cei din statul paralel să mă determine să nu rezist

Data actualizării: Data publicării:
pop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a declarat duminică, într-o conferință de presă la Iași, că „statul paralel” este format din „acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului”.

pop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Sunt acei oameni care nu au curajul să vină în față să spună ce gânduri meschine au și folosesc alți oameni. Acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului. Și mă opresc aici (...) Nu am găsit la Iași acești oameni și sper să nu-i găsesc la Iași. Sunt unii pe la București și alții pe la Târgu Mureș”, a afirmat ministrul Pop, întrebat fiind de jurnaliști din cine este format „statul paralel”.

El a adăugat că le rezistă și nu le va ceda acestor reprezentanți ai statului paralel, adăugând că speră să nu transforme Ministerul Educației într-un serviciu al Direcției Naționale Anticorupție.

„Eu rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist. Și nu voi ceda. În momentul în care lucrurile se vor precipita, voi ieși cu declarații. Până atunci îi las să se agite în zona lor, a statului paralel. Și sper să nu transforme Ministerul Educației într-un serviciu al Direcției Naționale Anticorupție, a spus Pop.

Citiți și: 
A apărut site-ul statulparalel.ro. Cum este explicată sintagma

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, care este și membru Pro România, a declarat, la rândul său, că ar trebui să ne ocupăm mai multe de investiții în educație și mai puțin de paralelisme care nu există și nu pot exista într-un stat de drept.

„Îmi place să cred că acest lucru nu există și nu va putea exista, a concluzionat Cîmpeanu.

Cei doi s-au aflat sâmbătă și duminică la Iași pentru a lua parte la întrunirea Consiliului Național al Rectorilor, la finalul evenimentului ei susținând împreună o conferință de presă.

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat a adoptat vineri, la Băile Herculane, o rezoluție prin care a denunțat statul paralel și ilegitim, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri