Demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament, confirmată în plen. DNA poate cere arestarea fostului deputat

Data publicării:
Viorel Hrebenciuc la DNA crop-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

După ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial, procurorii DNA pot trece la reținerea lui Viorel Hrebenciuc și pot cere instanței arestarea preventivă a acestuia.

Președintele PSD Victor Ponta a participat la ședința de plen în care președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a citit hotărârea de vacantare a postului deținut anterior de Viorel Hrebenciuc.

„Noi asigurăm cvorumul, de asta am venit aici”, a spus el.

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament săptămâna trecută. Cercetat în trei dosare penale, Viorel Hrebenciuc a spus că dorește să nu devină o povară pentru partid și se pune la dispoziția justiției, a explicat atunci Valeriu Zgonea.

Piața neagră de funcții și legi. Negocieri între înalți funcționari și politicieni, interceptate de DNA

Procurorii DNA au cerut Parlamentului încuviințarea arestării preventive în cazul lui Viorel Hrebenciuc și deputatului Ioan Adam. Aceștia sunt urmăriți penal pentru implicare într-o rețea de retrocedări ilegale de păduri, potrivit anchetatorilor.

În cazul în care cei doi ar fi cercetați în libertate există riscul real al influențării martorilor dar și a altor persoane implicate în această anchetă, având în vedere că până în acest moment procurorii DNA nu au reușit să stabilească ce rol avea fiecare dintre persoanele implicate în acest caz, motivau procurorii cerea de arestare preventivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri