DEMISIE DIN PSD. Sebastian Ghiță, la Digi24: Între mine și Victor Ponta există o diferență de viteză, nu de conținut între ceea ce credem, ce gândim

Data publicării:
Sebastian Ghita-Mediafax Foto-Octav Ganea

Sebastian Ghiță a demisionat din PSD FOTO: Mediafax Foto

DEMISIE SEBASTIAN GHIȚĂ.  Întrebat dacă n-ar fi plecat din PSD, dacă nu ar fi discutat vineri cu premierul Victor Ponta, Sebastian Ghiță a spus că nu știe să răspundă. „Nu știu să vă răspund care ar fi fost opțiunile mele, dacă nu discutam, dar am avut această discuție cu dânsul, am stabilit că există o diferență de viteză, nu diferență de conținut între ceea ce credem, ce gândim. Îmi doresc din tot sufletul să aibă puterea și mintea să reformeze acest partid și să facă pentru Românie ceea ce oamenii au nevoie”, a spus Sebastian Ghiță, la Digi24.

DEMISIE SEBASTIAN GHIȚĂ. Deputatul a menționat problemele cu corupția din PSD și spune că cei care se trezesc cu mascații în casă ar trebui să se autosuspende din partid. „Le știm cu toții (aceste probleme – n.r.), din când în când, mascații apar în casele unor lideri politici – nu doar din PSD – și prezintă opiniei publice acuzații de furt, corupție, nu ai cum să-i convingi pe oameni că nu e așa”, a spus Sebastian Ghiță. „D-vostră credeți că atunci când trec mascații prin casele oamenilor trec așa de nebuni, nu am văzut să se lege procurorii de cineva ca boala de oamenii sănătoși, nu am văzut abuzuri din partea procurorilor sau prea multe dosare politice, am văzut zeci și sute de milioane de euro furați”, a spus Sebastian Ghiță.

DEMISIE SEBASTIAN GHIȚĂ. Întrebat dacă Victor Ponta îi împărtășește și ideea ca Ion Iliescu, președintele de onoare al PSD, să fie tras pe linie moartă, Sebastian Ghiță a spus: „Nu cred că Victor Ponta vrea să își asume, nu l-am auzit să-și asume valori din trecut. Vrea ca PSD să fie un partid modern, nou, orientat către Bruxelles, să își asume valori pe care noi, cei de aici și cei din Occident le împărtășesc. (...) Ion Iliescu nu mai poate fi un simbol la nostru, al meu nu este, (....) la 84 de ani nu poate să ne spună Iliescu cum va arăta România peste 50 de ani”.

DEMISIE SEBASTIAN GHIȚĂ În ceea ce privește acuzațiile de corupție pe care i le aduce Marian Vanghelie, Sebastian Ghiță spune că oamenii nu au decât să creadă în cine vor. „Nu vreau să cred că în fața d-voastră ceea ce spune Vanghelie contează, nu rezist acestei chestiuni, am spus de când am intrat în partid, mi-au spus-o bunici, vecini: ce căutați cu Vanghelie pe lângă voi? Nu înțelegeți că nu ne suportă lumea pentru că este Vanghelie pe lângă noi?”, a mai spus Sebastian Ghiță.


Marian Vanghelie a comentat demisia lui Sebastian Ghiță și a sugerat că ancheta DNA în care este implicată șefa DIICOT, Alina Bica, ar putea releva complicitatea unor politicieni importanți:


DEMISIE SEBASTIAN GHIȚĂ. Sebastian Ghiță a precizat într-un comunicat că a luat decizia după ce a avut o discuție cu Victor Ponta:

DECLARAŢIE SEBASTIAN GHIŢă: ÎMI DAU DEMISIA DIN PSD. ÎMI DORESC CA VICTOR PONTA SĂ AIBĂ PUTEREA ŞI MINTEA SĂ REFORMEZE ACEST PARTID

Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dansului. Am avut o discuţie serioasă despre evenimentele politice din ultima perioadă. Cred că astăzi Victor Ponta este un altfel de lider. Cred că a înţeles ce vor românii de la dânsul.

Mi-a spus că declaraţiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am iniţiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înţeles punctul său de vedere şi am hotărât să demisionez din PSD!

Nu voi mai reveni în acest partid cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate. Îmi doresc că Victor Ponta să aibă puterea şi mintea să reformeze acest partid!

Sunt un om tânăr, mi-am construit carieră că antreprenor, mi-am câştigat o poziţie respectată în societatea românească şi nu cred că eu trebuie să-mi însuşesc valorile reprezentate de Ion Iliescu. 

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au primit ce meritau.

Le-am spus colegilor de-acum un an că trădează interesul comun pentru interesul personal.

Geoană a vrut să-l şantajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numeşte ministru de externe, atunci va fi război în PSD. Ponta a ales un profesionist, pe Bogdan Aurescu.

Vanghelie reprezenta ce este mai josnic şi mai urat în partidele politice: corupţie, trădare, minciună! Am fost un adversar al lui Vanghelie de când am intrat în PSD. Şi cred că ieri oamenii i-au arătat cu adevărat ce cred despre el. Nu poţi să ai un agramat, un neinstruit, un hoţ lider al partidului în Bucureşti şi să câştigi alegerile. 

Ne era ruşine să spunem în ţară că Vanghelie este unul dintre noi!

După congresul PSD vom vedea toţi dacă mesajul românilor a fost înţeles sau este ignorat de oamenii din acest partid”.


DEMISIE SEBASTIAN GHIȚĂ. Victor Ponta declarase anterior că nu este de acord cu ideea deputatului Sebastian Ghiţă, care afirmase că PSD trebuie să se dezică de preşedintele de onoare, Ion Iliescu. Sebastian Ghiţă a greşit când a făcut această declaraţie, a replicat premierul. În plus, acesta susţinea că sunt voci în PSD care cer ca Sebastian Ghiţă să plece din partid.

„Cred că a greşit şi cred că Sebastian Ghiţă trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după alte reguli, nu după regula lupului singurantic. Sunt foarte mulţi colegi care spun că trebuie să ne despărţim şi de Ghiţă, poate că dacă nu înţelege problemele noastre, îi spunem mulţumim şi ne despărţim”, a declarat Victor Ponta la dcnews.ro.

„E un conflict politic între mine şi Ghiţă. Suntem prieteni, dar nu sunt de acord cum face el lucrurile pe scena publică”, a punctat Victor Ponta.

„Susţin că la 84 de ani nu mai poate fi un simbol al PSD. În patru ani de zile, de fiecare dată, la fiecare moment important, Ion Iliescu a venit şi s-a aşezat lânga preşedintele PSD. Ce credeţi că înţeleg oamenii?”, declarase deputatul Sebastian Ghiță, joi seara, după ședința Comitetului Național Executiv al PSD.

Vă daţi seama unde am ajuns. Sebastian Ghiţă, care atârna pe la toate uşile din toate partidele din România, pe la toţi liderii, să vină să-şi permită el să-i spună lui Ion Iliescu că trebuie să plece din partid. Cum poate un om corupt, un om care nu face altceva astăzi decât să pândească toate licitaţiile statului şi are tot felul de aranjamente pe tot ce înseamnă IT în România şi pe alte licitaţii, care sunt făcute de guvernul României, să-i spună lui Ion Iliescu să plece din partid. N-am o relaţie foarte apropiată cu Iliescu, dar s-a comportat ca un lider adevărat. A încercat să nu-l facă de râs pe Ponta, pentru că, totuşi, era preşedintele partidului, dar să-l facă să înţeleagă că nu aşa se comportă şi nu aşa se iau deciziile”, a comentat și Marian Vanghelie, care a fost exclus, joi, din PSD.  

Sebastian Ghiță l-a însoțit pe Victor Ponta în concediul petrecut la Dubai după pierderea alegerilor prezidențiale. În timpul campaniei electorale, Sebastian Ghiță a mai avut o problemă în PSD, după ce a declarat că are intenția să candideze în tandem cu Liviu Dragnea la președinția partidului, dacă Victor Ponta câștigă alegerile. Victor Ponta interzisese însă orice discuții pe tema preluării șefiei PSD în timpul campaniei electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri