Demisii din Guvern și din PSD după modificarea Codurilor penale

Data actualizării: Data publicării:
doi

Cabinetul Grindeanu rămâne fără un ministru. Titularul de la Mediul de Afaceri a plecat şi a explicat de ce: nu pot accepta minciuna şi impostura, a scris Florin Jianu pe Facebook. Demisia lui ţine prima pagină a presei internaţionale.

Bloomberg a deschis ediția cu un articol despre demisia lui Florin Jianu, în care este citată ca sursă televiziunea de ştiri Digi24.

Florin Jianu şi-a anunţat plecarea din Guvern pe o reţea de socializare. „Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani" Fostul ministru a mai spus că a pregatit acest mesaj înca din seara celebrei sedinte de guvern însă a amanat decizia sperand ca presiunea strazii ii va determina pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara 'eroarea'. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util”, a mai scris Florin Jianu.

El a făcut parte si din Guvernul Ponta. A fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în 2014 timp de 10 luni. A fost şi preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Dar nu este singura demisie după modificarea Codurilor penale. Astăzi şi-a anunţat plecarea din PSD fostul secretar de stat Ciprian Necula, iar Ovidiu Ganţ a demisionat din funcţia de vicelider al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Plecări din politică, dar şi din Cabinetul Grindeanu, au fost şi ieri.

Ciprian Necula, fost secretar de stat la Fondurile Europene în Guvernul Ponta, şi-a anunţat demisia din PSD pe Facebook. „Am acționat, întotdeauna, în raport cu crezul meu! Nu am niciun motiv să nu o fac și acum. Rămân un om dedicat stângii, neafiliat politic!”, a scris Ciprian Necula pe pagina sa.

Au fost şi alte demisii provocate de ordonanţele de urgenţă pe tema justiţiei. Deputatul Ovidiu Ganţ a renunţat la conducerea Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Ovidiu Ganţ, deputat FDGR: „Eu mă aflu în dezacord din punct de vedere politic cu această acţiune. Nu pot ca reprezentant al minorităţii germane să fiu de acord şi să girez un asemenea comportament politic”.

Din politică pleacă şi fostul ministru delegat pentru Dialog social, Aurelia Cristea, membru PSD din 1996, cea care a iniţiat Legea antifumat. Motivul...

Aurelia Cristea, fost deputată PSD: „De modificările la Codul penal știam de ele din marțea neagră decembrie 2013, când au incercat prin aceleași mijloace să facă modificările şi când am luat atitudine și am spus că este inadmisibil ca încrederea mea să fie înșelată, era cât pe ce să fiu dată afară din partid, dar preşedintele de atunci s-a gândit că nu vrea să dea exemple de această natură”.

A părăsit tabăra social-democraţilor şi Valentin Cristian Lupşa, secretarul general al organizaţiei din Reşiţa.

Secretarul de stat Daniel Şandru a fost primul demnitar din Guvern care a renunţat la funcţie în semn de protest faţă de modificarea legislaţiei penale. Odată cu el a plecat şi o parte a echipei sale.

Daniel Şandru, secretar de stat Departamentul Centenar: „Eu şi colegii mei din cabinet am considerat că nu e doar un gest de onoare, ci şi unul de normalitate să ne depunem mandatele”.

Daniel Şandru conducea Departamentul Centenar, care pregătea manifestările dedicate Marii Uniri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri