Deputat ALDE, nou atac la Daniel Constantin

Data publicării:
daniel constantin ministrul agriculturii foto facebook 25 08 2015

Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu îl acuză pe Daniel Constantin, copreședinte al formațiunii, de jocuri mărunte și goană după funcții. Aceasta, după disputa din ultimele zile dintre cei doi copreședinți ai formațiunii, Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu.

daniel constantin ministrul agriculturii foto facebook 25 08 2015 

Într-un comunicat de presă, Steluța Cătăniciu arată că „Daniel Constantin a făcut, din nou, ceea ce știe el cel mai bine și ceea ce i-a ieșit de fiecare dată, până acum: a pus interesul lui și al unui grup mai presus de interesul partidului al cărui copreședinte este”.

A contestat legalitatea Delegaţiei Permanente a partidului, întrunită statutar în vederea convocării congresului extraordinar al ALDE. Sigur că nu a existat interesul de a contesta același for de conducere pe care azi îl critică atât de vehement, atunci când în cadrul său au fost aprobate listele pentru alegerile locale și parlamentare din iunie, respectiv decembrie 2016, dar nici atunci când a fost validat în funcţiile de ministru şi viceprim-ministru”, a scris deputatul.

Daniel Constantin şi câţiva apropiaţi ai lui au devenit dintr-o dată extrem de nemulțumiți și extrem de vocali. Pentru ce motiv, nu știe nimeni sau cel puțin nu pentru cel pe care îl clamează. Ce președinte poți să fii, să-ți dai în judecată propriul partid?! Până și în politică există lucruri care nu se fac”, continuă Steluța Cătăniciu.

Aceasta vorbește despre „atacul nejustificat” al lui Daniel Constantin la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu, prin care copreședintele ALDE „îi jigneşte pe toţi colegii care au dus greul în campanie şi care vor acum să pună umărul ca ALDE să devină cel mai puternic partid de centru-dreapta al României”.

Ea face un apel la membrii formațiunii să se coalizeze „în spatele unei echipe formate în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, din care Daniel Constantin trebuie sa decidă dacă mai vrea să facă parte”.

Comunicatul Steluței Cătăniciu vine după o serie de acuzații pe care și le-au aruncat reciproc cei doi copreședinți ai ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, în ultimele zile.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că la alegerile legislative a fost „pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord „în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective”, precizând că a făcut o „concesie” pentru că altfel partidul risca să intre în impas şi să nu poată depune listele.

La rândul său, Daniel Constantin a calificat ca „ruşinos” faptul că celălalt copreşedinte, Călin Popescu-Tăriceanu, vorbeşte de şantajarea sa la întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare, în condiţiile în care acesta ar fi insistat pentru desemnarea unor persoane cu probleme penale. Constantin a mai anunţat că va ataca în instanţă convocarea Congresului extraordinar al partidului pentru 21 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri