Deputat: Cum se poate închide Parlamentul dacă se încalcă legea antifumat

Data publicării:
parlament-1

 

Daniel Fenechiu, lider al PND, face aceste afirmaţii pe motiv că "talibanii" legii antifumat nu au citit propunerile sale privind modificarea proiectului şi acum îl acuză nefondat.

„Am reanalizat perspectiva mea. Şi am constatat că dacă nu modificăm legea actuală am putea reuşi ceea ce Iohannis şi societatea civilă cer - în opinia mea motivat, de o bună bucată de vreme: dizolvarea Parlamentului. Astfel, potivit art 10 lit b (din legea antifumat - n.r.), dacă organele de aplicare a legii - poliţişti, ISU, jandarmi, vor constata trei încălcări succesive a interdicţiei de a fuma în incinta Parlamentului s-ar putea ajunge la "sancţiunea complementară de închidere a unităţii"”, scrie Daniel Fenechiu, pe Facebook

Deputatul susţine că acest lucru ar însemna automat şi declanşarea alegerilor anticipate, notează News.ro.

„Mai pe româneşte, trei parlamentari pot - încălcând legea pentru o cauză nobilă, să genereze alegeri anticipate. Umor românesc”, mai scrie acesta.

Deputatul PND Daniel Fenechiu a depus, luni, în Parlament, un proiect de modificare a Legii antifumat, care defineşte mai clar spaţiul public închis şi prin care se vor putea amenaja locuri speciale "destinate fumatului", precum şi înfiinţa "cluburi pentru fumători".

Daniel Fenechiu a afirmat că actuala lege este o "prostie" şi are afecte adverse, pe care iniţiatorii nu le-au luat în calcul.

„Legea este similară cu legea prohibiţiei din SUA şi eu vă spun că românii sunt extrem de inventivi şi vor găsi tot soiul de remedii la această lege. Dacă cineva îşi face o clădire rotundă şi permite fumatul în clădirea rotundă, pe reglementarea legii nu văd cum pot să-i amendez pe ăia. Că la o clădire rotundă nu vorbeşti de doi pereţi şi un tavan”, a explicat acesta.

Legea antifumat a intrat în vigoare. Unde nu se mai fumează și care sunt sancțiunile

Cum s-au adaptat spaniolii la una dintre cele mai restrictive legi antifumat din Europa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri