Deputat: Pentru 1.000 euro vor intra în Parlament numai mediocrii şi hoţii

Data actualizării: Data publicării:
parlament plen crop inquam photos
Foto: Inquam Photos

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat luni, la Parlament, că pentru un salariu lunar de aproximativ 1.000 euro vor intra în corpul demnitarilor „doar mediocrii şi hoţii”, în condiţiile în care un parlamentar nu poate să trăiască cu un asemenea venit şi să vină la serviciu „în blugi, bărbos sau slinos”, relatează News.ro.

remus borza - agerpres_8782407
Foto: Agerpres

„În orice sistem de drept, în orice naţiune care se pretinde a fi civilizată, în ierarhierizare, mă refer la sistemul public, unde avem în jur de 1,2 milioane de salariaţi din cei 4,8 milioane de salariaţi, la vârful piramidei se găseşte salarizarea demnitarilor. Demnitarii sunt cei care angajează România în relaţiile cu alte state, cei care administrează PIB-ul României, cei care angajează cheltuieli. Dacă vi se pare în regulă ca un ministru să fie mai prost retribuit decât un şef de serviciu sau un parlamentar decât şefa de la administrativ sau de la financiar-contabilitate, atunci înseamnă că greşesc eu”, a spus Remus Borza.

El a mai spus că un demnitar nu poate să trăiască cu un salariu lunar de 1.000 euro.

„Trebuie să înţelegeţi că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro. Când am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul român. La o mie de euro nu vor veni nişte buni profesionişti sau nişte oameni de moralitate să lucreze. Trebuie să acceptăm, dacă vrem să avem pretenţia că trăim într-o democraţie, într-un stat de drept şi într-o economie de piaţă, să ne onorăm cum se cuvine corpul demnitarilor”, a completat Borza.

Citiți și Cât câștigă un parlamentar și ce beneficii are

El a ţinut să precizeze că „nu trăieşte din 5.000 lei”. Deputatul ALDE Remus Borza a declarat că la nivelul acesta redus de salarizare vor intra în corpul demnitarilor „doar mediocrii şi hoţii”.

„Dar sunt oameni de bună credinţă în Parlamentul ţării, iar dacă aveţi consideraţie faţă de instituţia fundamentală a unei naţiuni, trebuie să terminaţi cu populismele. Nici eu nu vă întreb câte mii de euro câştigaţi la televiziunile private. Fiecare poate să câştige după muncă şi răsplată şi puteţi câştiga cât doriţi, dar nu cred că trebuie să dăm dovadă de atâta ipocrizie, să facem atât de mari discuţii… Ce vreţi să facem? Sigur, împuşcăm toţi parlamentarii ţării sau îi trimitem acasă şi acceptăm să fim conduşi de alte instituţii de presă sau de trusturile de presă”, a adăugat deputatul ALDE.

„Trebuie să acceptaţi că, la nivelul ăsta redus de salarizare, vor intra în sistemul public, în corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hoţii. Un om de calitate, de valoare, care-şi asumă decizia, care-şi asumă decizia statului – corpul demnitarilor sunt cei care gestionează marile reforme – dacă doriţi să avem un sistem de sănătate corect în care să nu se moară cu zile, dacă doriţi să avem mai mult de 4-5 sute de kilometri de autostradă, dacă doriţi să avem un sistem de educaţie eficient, dacă doriţi să avem o administraţie corectă, trebuie să acceptăm că acei mai puţin de o mie de demnitari să fie corect retribuiţi”, a subliniat deputatul.

El a mai declarat că „un demnitar nu poate să vină ca nişte colegi de la un anumit partid în blugi, bărboşi, slinoşi şi să spună: eu sunt alesul neamului”.

„Dacă nu înţelegem să ne onorăm demnitarii, nici alţii în afară nu ne vor onora pe noi, ca popor”, a conchis Remus Borza. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri