Deputaţi fără nici măcar o lege în aproape 1000 de zile de mandat

Data publicării:
PARLAMENT agerpres 7827797-1

În cazul deputatului independent Bogdan Diaconu nu se poate spune că nu a avut voinţă. În trei ani şi ceva de mandat a iniţiat 50 de legi. Colegilor săi parlamentari nu li s-au părut însă interesante aşa că majoritatea au fost respinse şi nu au mai ajuns pe masa preşedintelui pentru promulgare. Deputatul independent are şi o explicaţie: „Parlamentarii nu respectă Constituţia şi ideea de a vota conform cu propria conştiinţă ci respectă numai degetul liderului de grup”.

Tot zero legi promulgate stă şi în dreptul deputatei Mihaela Stoica. Spune că propunerile sale au fost bune însă contează cât de influent este parlamentarul care depune legea şi mai puţin ce scrie în ea.

Mihaela Stoica, deputat independent: „În general sunt promulgate doar iniţiativele guvernamentale sau ale parlamentarilor care au foarte multă susţinere într-un partid aflat la guvernare”.

Alții, cum ar fi liberalul Valentin Rusu, ridică din umeri. În trei ani de mandat a depus doar şapte inițiative legislative, dar nu a reușit sa aibă nicio lege promulgată.

Valentin Rusu, deputat PNL: „Nu ştiu. Dacă aş şti care este motivul pentru care nu a reuşit să promulge niciuna, vă daţi seama că aş face în aşa fel încât toate iniţiativele să îmi fie promulgate”.

Așa se face că în ceasul al XII-lea, în ultimul an de mandat, 108 dintre deputaţi vor trebui să le explice românilor de ce nu au reuşit să facă mai mult de trei legi în patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri