Deputatul Miron Ignat, pentru TASS: "În satele lipovene toate casele au baie. Românii se spală în lighean"

Data actualizării: Data publicării:
miron 2

Un parlamentar de la Bucureşti a stârnit reacţii adverse cu declaraţiile sale la adresa românilor şi României. Afirmaţiile deputatului apar într-un interviu acordat presei din Rusia.

Ignat_Miron
Foto: Camera Deputaţilor

"Românii ne invidiază. Doar lipovenii sunt harnici. Casele noastre arată excelent, peste tot e curat, e ordine deplină în sate. În satele lipovene toate casele au baie. Românii se spală în lighean. Se știe că în fiecare sâmbătă, înaintea fiecărei sărbători, noi se spălăm neaparat. Cu mătură de stejar, la noi nu e mesteacăn. Asta e tradiția", a declarat deptuatul Miron Ignat, într-un interviu acordat agenţiei ruse de presă, TASS. Ignat a fost ales în Parlamentul de la Bucureşti  din partea comunităţii ruşilor lipoveni, militează constant, la fel cum a făcut-o şi în interviul respectiv, pentru cooperarea cu Rusia şi are, în general, poziţii critice faţă de sancţiunile impuse Moscovei de comunitatea internaţională, după anexarea Crimeei. 

Declaraţiile lui Miron Ignat au fost urmate de un val de critici pe reţelele sociale, context în care au apărut şi unele delimitări, parţiale, de spusele deputatului.

Este cazul lui Tudor Afanasov, care a postat pe contul său de Facebook un punct de vedere în calitate de "președinte al As. Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă și de fost candidat la funcția de Deputat din partea rușilor staroveri (lipoveni)".  "Mă delimitez atât eu, cât și o mare parte din conaționalii noștri de declarațiile Deputatului Miron Ignat, cu excepția unei singure declarații și anume, România trebuie să reia dialogul cu Federația Rusă și împreună să lupte împotriva celui mai mare dușman al umanității, terorismul, sa dezvolte relații economice, să facă schimburi culturale și să contribuie în comun la securitatea din regiune", susţine Afanasov, care face, la rândul său, abstracţie de sancţiunile impuse Rusiei pentru comportamentul acestei ţări faţă de Ucraina şi dreptul internaţional.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri