Desenul campaniei lui Klaus Iohannis, schiţat de un caricaturist, cu mâna stângă

Data publicării:
caricatura Iohannis

Cetăţeanul României lucrului bine făcut are acces la educaţie bazată pe performanţă, învaţă din copilărie că doar prin efort poţi câştiga respect, iese din şcoală pregătit pentru profesia sa.

„România lucrului bine făcut începe cu tine" este un clip electoral în care Klaus Iohannis îşi prezintă timp de 4 minute programul pentru următorii cinci ani. Pe harta României apar obiectivele noului preşedinte, desenate de mâna stângă a unui caricaturist gălăţean.

„Povestea o primisem pe email şi trebuia să văd în spatele fiecărui cuvânt câte un desen. Pentru că un desen spune mai mult decât o mie de cuvinte”, a spus caricaturistul Viorel Baciu.

Deşi Klaus Iohannis este recunoscut mai mult pentru seriozitatea sa şi mai puţin pentru umor, Viorel Baciu crede că povestea spusă de el a avut succes.

„Domnule, poporul român are un umor ascuns, chiar dacă ei sunt încruntaţi pe stradă, au probleme, au bănci, au copii. Eu zic că se poate face un concubinaj intelectual între marketing politic şi o zonă umoristică, pentru că, de fapt, în campanie trebuie să arăţi o stare, nu o stare negativă, ci una pozitivă”, a spus Viorel Baciu.

Cu ocazia învestirii lui Klaus Iohannis în cea mai înaltă funcţie din ţară, Viorel Baciu i-a pregătit un cadou.

„Din capacitatea de înţelepciune umoristică am creat, în semn de respect, această stofă nemţească, care este stofă de preşedinte”, a adăugat caricaturistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri