Dezacord în USL pentru colegiile vacante

Data publicării:
Victor Ponta Crin Antonescu la reuniunea tinerilor USL Constanta - Sursa foto Facebook Victor Ponta

Liberalii vor ca la prima şedinţă a conducerii Uniunii Social Liberale să se decidă data la care vor fi organizate alegeri parlamentare parţiale pentru mandatele de senatori şi deputaţi care au rămas vacante. Şeful Guvernului, Victor Ponta, amână însă o decizie în acest sens.

Mai sunt câteva locuri de parlamentari despre care aşteptăm fie decizii ale instanţei, fie decizii politice. Probabil într-o singură zi, într-o singură dată vom organiza pentru toate acele locuri. Când strângem un pachet întreg, ca să nu facem alegeri în fiecare săptămână, vom face alegerile”, a declarat Victor Ponta, premierul României.

Argumentul premierului nu îl convinge însă şi pe Crin Antonescu.

Nu avem de unde să ştim când sunt termenele instanţei şi dacă nu au loc amânări şi este greu de crezut că într-un timp rezonabil de scurt toate procesele în care sunt implicaţi parlamentari vor avea loc”, a afirmat președintele PNL.

În acest moment, în Parlament sunt opt mandate vacante, fie din cauza demisiilor unor aleşi, fie din cauza unor condamnări definitive ale instanţelor.

Guvernul este obligat să organizeze alegeri parţiale într-un colegiu în termen de 90 de zile de la vacantarea mandatului. Primul mandat din actualul Parlament a devenit vacant în urmă cu opt luni, după demisia senatorului Dan Voiculescu.

Mandate parlamentare vacante

PNL - 4 mandate

PSD - 1 mandat

PC - 1 mandat

UDMR - 1 mandat

PPDD - 1 mandat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri