DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Cum au suplinit lipsa de carismă cei doi candidați? 

Data publicării:
iohannis ponta la realitatea

„În mod normal orice staff de campanie, care este alături de un candidat în situaţia candidatului ACL, recomandă să meargă la dezbatere. Klaus Iohannis nu are ce pierde pentru că modul în care au decurs aceste două săptămâni nu arată că el ar fi pe un val şi că și-ar permite să recupereze distanţă între el şi Victor Ponta.

Victor Ponta nu ţine nici el să aibă o dezbatere, dar nici nu îi e teamă. Nu are de ce să nu accepte într-un alt cadru. Ar fi o eroare din partea lui Ponta să nu meargă la Antena 3. Acolo se uită mare parte din alegătorii săi. El a avut în aceste două săptămâni un singur țel: să-şi păstreze voturile şi să securizeze voturile alegătorilor lui Tăriceanu”, a spus consultantul politic Marian Trifu la Digi24.

Cât despre temele abordate în cele două dezbateri, acesta a spus că nici nu se poate pune problema unor subiecte cu adevărat relevante. Acest lucru nu este neaparat problema candidaților, ci mai cu seamă a electoratului care nu are pregătirea necesară. „Să pui teme cu adevărat relevante implică să poţi explica publicului ce înseamnă un mandat prezidenţial”, a spus consultantul politic la Digi24.

Întotdeauna candidatul trebuie să fie pregătit pentru ţară şi nu ţara pentru candidat. „Nu poţi face educaţie cu un întreg popor în două săptămâni şi e şi contraproductiv. Oamenii politici ar trebui să facă tipul asta de educaţie în fiecare zi, nu din 4 în 4 ani şi apoi să se mire de ce o anumită categorie votează cu un anume candidat pentru că e şi vina lor”, a mai spus Marian Trifu la Digi24.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri