Directorul Poștei Române, propus ministru al Economiei

Data publicării:
alexandru petrescu min economiei

Alexandru Petrescu, propus de PSD ministru al Economiei, este în prezent director general al Poştei Române, a fost preşedinte al consiliului de administraţie al CFR Călători şi a activat în sectorul bancar în Marea Britanie, conform News.ro. Fostul președinte al PSD Diaspora, a preluat conducerea Poştei Române în iunie 2014.

alexandru petrescu min economiei

În mai 2015 a fost ales preşedinte al consiliului de administratie al CFR Călători, dar la sfârşitul anului a renunţat la funcţie.

Petrescu are dublă cetăţenie, română şi britanică, şi este 1susţinător activ al comunităţii de români din Regatul Unit şi Irlanda, potrivit datelor de pe site-ul propriu, www.alexpetrescu.com.

Petrescu este licenţiat în economie la Universitatea din Wales, fiind specializat în Business Administration.

În 2014 a fost membru în Asociaţia Română de Bună Administrare (ARBA).

În 2012 a fost preşedinte al Comisiei pentru Pregătirea şi Monitorizarea Procesului de Privatizare al Companiei Naţionale Poşta Română SA.

În 2011, Petrescu a fost vice-preşedinte al Raphaels Bank din Londra, una dintre cele mai vechi bănci independente din Marea Britanie, înfiinţată în 1787.

Din ianuarie 2010, a fost membru în board al MasterCard Customer Advisory Forum pentru promovarea şi sprijinirea la nivel guvernamental şi al autorităţilor de reglementare soluţiile financiare în România.

Petrescu a fost totodată consultant la Investment Banking pentru firme specializate în Servicii Financiare aferente Gryphon Investment Bank.

În anul 2006 a fost director pentru Europa de Business Development la Advanced Payment Solutions Ltd, London UK & Europe.

În 2002 a fost director Business Development la Chequepoint Ltd, London UK.

Alexandru Petrescu a încasat în anul 2015 un bonus de performanţă în valoare de 135.418 lei brut.

Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2015, semnată pe 14 iunie 2016, Alexandru Petrescu a obţinut în 2015 venituri de 329.548 lei (circa 74.000 euro), cu pîn creştere cu 240% faţă de 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri