Directorul SRI face o vizită în SUA. Eduard Hellvig a avut întâlniri cu directorul CIA și conducerea FBI

Data publicării:
agerpres 7743895

Foto: Agerpres

Întrevederea cu directorul CIA a avut loc marți, cei doi directori discutând inclusiv despre problematica Orientului Mijlociu și provocările de securitate generate de fenomenul migrației, elemente aflate pe agenda comună a celor două state.

„În contextul noilor provocări de securitate, planul discuțiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele două state partenere privind prevenirea și combaterea riscurilor și amenințărilor la adresa securității”, precizează SRI într-un comunicat de presă.

Directorul SRI a avut întrevederi și cu conducerea FBI, fiind abordate teme privind colaborarea dintre SRI și FBI în lupta împotriva terorismului și infracționalității.

În cadrul vizitei din SUA, sunt programate întrevederi și cu alte agenții de securitate americane, se mai arată în comunicatul SRI.

„Această vizită oficială este expresia unei relații strânse între SRI și agențiile de securitate americane și va contribui la consolidarea cooperării româno-americane circumscrise Parteneriatului Strategic”, precizează SRI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri