Discuții despre vize la Ambasada SUA. Vasile Blaga: „Este o poziție pozitivă a Departamentului de Stat”

Data publicării:
loteria vizelor sua-1

Asistentul Victoriei Nuland, adjunctul secretarului de stat american, a subliniat că este important ca ţările din regiune, inclusiv România şi Bulgaria „să fie capabile să reziste oligarhilor, companiilor sau persoanelor bogate care pot folosi absenţa unor instituţii puternice fie pentru a cumpăra infrastructură vitală, instituţii media, sau politicieni pe care-i pot folosi pentru a influenţa, pentru a câştiga controlul asupra instituţiilor sau chiar a statului”.

În cadrul întâlnirii de la Ambasada Statelor Unite ale Americii, oficialul le-a spus liderilor partidelor prezenţi la discuţii că Ucraina trebuie ajutată să îşi redobândească independenţa energetică.În discuţiile despre securitatea din zonă a fost evocată şi posibilitatea suplimentării efectivelor militare ale SUA pe teritoriul ţării noastre.

Trebuie sa analizăm puțin recalibrarea forțelor și o prezenţă mai puetrnica a NATO în această regiune. Noi și colegii mei am spus că, în momentul de față, România este granița de vest a NATO și UE și, pe lângă țările baltice și Polonia, suntem cei mai expuși”, a declarat, la Digi24, Laszlo Borbely, prim-vicepreşedinte UDMR.

„Toți, absolut toți am fost de acord că asta ar ajuta România, dar să nu uităm că și România face parte din NATO, și, la rândul nostru, trebuie să facem eforturi mai mari pentru a dota armata română”, a declarat, la Digi24, Vasile Blaga, preşedintele PDL.

La rândul lor, liderii partidelor politice au solicitat urgentarea procedurii de ridicare a regimului vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii.

„Este o pozitie pozitivă a oficialilor Departamentului de Stat, va trebui ca diplomația românească să muncească mai mult în Congresul american, unde se ia decizia”, a mai spus Vasile Blaga.

Potrivit lliderilor politici care au participat la discuţia de la sediul Ambasadei SUA, nu au fost abordate şi aspecte ale politicii interne, deşi oficialul american a subliniat importanţa luptei anticorupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri