Discuții Iohannis-Mattarella: Trebuie sprijinite eforturile românilor de a participa la viaţa politică din Italia

Data publicării:
original vizita oficiala a presedintelui republicii italiene domnul sergio mattarella 16

Foto: presidency.ro 

„În cadrul convorbirilor am subliniat necesitatea continuării eforturilor comune de sprijinire a comunităţii româneşti din Italia şi de creştere a participării românilor la viaţa socială, dar şi politică din Peninsulă. În paralel, trebuie să ne continuăm eforturile pentru păstrarea identităţii lingvistice şi culturale a comunităţii româneşti, precum şi pentru valorificarea potenţialului economic foarte important al acesteia în relaţia bilaterală”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Şeful statului i-a mulţumit lui Sergio Mattarella pentru deschiderea faţă de problemele comunităţii româneşti din Italia şi pentru că este una dintre vocile influente care încurajează permanent  procesul de integrare al acesteia.

La rândul său, preşedintele Sergio Mattarella a afirmat că există în Italia o „puternică comunitate românească”, dar şi un număr mare de italieni care participă la viaţa economică şi culturală din România şi este nevoie de sprijin din partea celor două state.

„În Italia, comunitatea românească mare este preţuită şi este din ce în ce mai bine integrată. Comunitatea italiană din România este la rândul ei dinamică şi activă şi sunt două manifestări ale prieteniei care există nu numai între instituţiile din România şi din Italia, dar mai ales la nivelul celor două popoare, iar această condiţie a fost întărită de aparenenţa comună la UE şi NATO”, a spus Sergio Mattarella.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri