Dispar bile din Parlament

Data publicării:
bile2 vot parlament

Misiune grea pentru cei care conduc şedinţele din Senat şi din Cameră şi care încearcă să capteze atenţia aleşilor, înaintea votului, pentru a nu se crea încurcături. Chiar şi aşa, a apărut o altă problemă: parlamentarii pleacă acasă cu bilele folosite la votul secret. S-a întâmplat şi ieri în Senat, la votul pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova.

Unul dintre colegii noștri, probabil bolnav de cleptomanie, a făcut o biluță din hârtie. O bilă neagră a dispărut”, a spus Cristian Bodea, senator PNL.

O altă vulnerabilitate a votului cu bile e indicată de senatorul UNPR, Ioan Iovescu. „Este o procedură învechită, depășită și care nu reflectă exact ceea ce se votează. Problemele pot să apară și prin faptul că oricare dintre noi putem avea niște bile. Eu propun votul electronic secret”, este de părere acesta.

La votul din Camera Deputaţilor ce viza ridicarea imunităţii Elenei Udrea au dispărut... 44 de bile.

„Au fost situaţii în care s-a votat de către un număr mult mai mic de persoane şi a ieşit un număr mult mai mare de voturi. Nu la bile, chiar cu mâna ridicată, dacă ne aducem aminte. Însă la votul cu bile nu au fost astfel de controverse. Din păcate ele au apărut în ultima perioadă şi pe fondul tensiunii tot mai mari care există în viaţa noastră politică”, spune Niculae Mircovici, deputat.

Problema bilelor lipsă a fost rezolvată prin cumpărarea altor două mii de bile, de la Monetăria Statului. Au costat puţin peste două mii de lei. Noile bile sunt inscripţionate, pentru a nu fi confundate cu cele vechi, pe care aleşii le-ar putea scoate de la naftalină în momente cheie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri