Dispută în PSD. Marian Oprișan cere demisia lui Valeriu Zgonea

Data publicării:
oprisan FB

Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD şi preşedintele Uniunii Naţionale a Preşedinţilor de Consilii Judeţene, s-a supărat că în Comisia de Cod Electoral, prezidată de Valeriu Zgonea, s-a decis de principiu ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi de către consilieri prin vot indirect.

„Propunerea noastră a fost de a rămâne sistemul actual, nu a avut majoritate. Propunerea PNL a fost de a se vota în două tururi, nu a avut majoritate și atunci am ajuns la un compromis politic, ca să schimbăm totuși, toți ne-am angajat că schimbăm sistemul de vot”, a spus președintele PSD, premierul Victor Ponta.

Decizia din comisie l-a determinat pe seful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprisan, să ceară, în fața conducerii PSD, retragerea lui Valeriu Zgonea de la şefia comisiei.

„Vă spun, a fost o chestiune simbolică, ca să ne trezim o dată pentru totdeauna și să nu mergem cu măsuri heirupiste. Am trecut prin vot indirect, formula a generat corupție, pe bază de bani unii consilieri au fost mituiți, s-au făcut majorități altele decât cele alese”, a spus Marian Oprișan.

Liderul PSD Victor Ponta a recunoscut că subiectul împarte PSD și a precizat că cele două tabere va trebui să ajungă la un consens la Comitetul Executiv Naţional. Noua legislaţie electorală trebuie să fie adoptată înainte de finalul lunii mai, în condiţiile în care Comisia de la Veneţia recomandă ca legile electorale să nu fie schimbate cu mai puțin de un an înainte de alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri